Cauta
Bucuria succesului si a unei vocatii07/04/2018


"La portile Onestiului bat succesele!" Catedra de Engleza a Colegiului National "Grigore Moisil" din Onesti a reusit in aceasta primavara capricioasa (doar sub aspect meteo), o performanta de invidiat: calificarea a patru elevi la Olimpiada Nationala de Limba Engleza! "Divizia de asediu" a acestui colegiu la Etapa judeteana a Olimpiadei de Engleza a fost formata din ... 13 liceeni si in dorinta lor deschisa de a se afirma, ei s-au intors cu un bogat palmares de premii si mentiuni. Mai intai este de notat faptul ca elevele care s-au calificat la Olimpiada Nationala au facut fata cu brio si probei orale (speaking), obtinand punctaje de peste 95 puncte (la fel ca la proba scrisa). Astfel, la clasa a IX a Anda Gabriela Dolis a avut media de calificare 97 puncte, la clasa a X a eleva Maria Ruxandra Rosu a obtinut 100 de puncte la proba orala si 95 - punctaj scris ( aceste liceene fiind indrumate de prof. Mariana Bereczki). La clasa a XII a au reusit calificarea la "Nationala" - avand aceeasi medie, 96! - elevele Larisa Elena Vieru si Iulia Madalina Cristia (ambele avand ca profesor indrumator pe Magdalena Maria Velicu). La clasa a XI a, o mare lupta pentru obtinerea primului loc s-a dat intre Ioana Miruna Cisu (de la Colegiul National "Grigore Moisil" - indrumata de prof. Mioara Jipa) si Alexandra Maria Anghel (de la Colegiul National "Ferdinand" din Bacau), ea depasind-o pe onesteanca la punctajul oral - 97 fata de 95! Ioana Miruna Cisu se alatura elevilor de la Colegiul National "Grigore Moisil" care au obtinut premiul I la Etapa judeteana a Olimpiadei de Limba engleza iar alti trei liceeni ai acestui colegiu au obtinut premiul II (Diana Neagu - clasa a X a, indrumata de prof. Magdalena Maria Velicu, Carina Dragoi si Flavia Teodora Ungureanu - ambele in clasa a XI a, indrumate de prof. Mioara Jipa). De la clasa a IX a, Oana Maria Neagu (prof. indrumator Mioara Jipa), Maria Vraciu - clasa a X a, prof. indrumator Mariana Bereczki si Elena Dima - clasa a X a, prof. indrumator Magdalena Maria Velicu, s-au bucurat de premiul III in timp ce liceenii Vlad Dima si Sandra Elena Bontas (indrumati de prof. Maria Magdalena Velicu) au obtinut mentiune. Prof. Mariana Bereczki, sef Catedra Limba engleza la Colegiul National "Grigore Moisil" ne-a declarat despre acest succes: "Sunt rezultate bune, care ne dau sperante in obtinerea de premii si la Olimpiada Nationala, ce se desfasoara la Constanta. Ne bucuram de acesti «elevi de elita», ce ne-au adus aceste rezultate de prestigiu la Etapa judeteana, o surpriza placuta fiind obtinuta de eleva Anda Gabriela Dolis, ce a reusit ca sa se califice la Etapa nationala, ea fiind in clasa a IX a".

Despre recenta performanta a "moisilistilor" la Olimpiada de Engleza prof. Magdalena Maria Velicu ne-a declarat:"Rezultatul de anul acesta este intr-adevar unul fara precedent, insa nu neasteptat, intrucat de-a lungul anilor elevii nostri au fost o prezenta constanta la proba de baraj pentru Etapa nationala. Faptul ca anul acesta patru elevi ai Colegiului National «Grigore Moisil» au reusit sa se califice este rezultatul unei munci sustinute, constante, a profesorilor de engleza din scoala noastra, dar sa nu uitam si pasiunea cu care acestia predau melodioasa limba a lui Shakespeare! Se demonstreaza astfel ca a fi profesor nu este o meserie ci o vocatie: daca pui suflet si dragoste in ceea ce faci si intalnesti si elevi deosebiti si rezultatele vor fi extraordinare!"

In "salba" acestor frumoase ganduri prindem si "un crampei" marturisit de eleva Mara Rucsandra Rosu: "Urmarind specificul pragmatic al individului contemporan am perceput Olimpiada de Limba engleza drept prilej al concretizarii inclinatiei mele catre anglofonie. Acuratetea de ordin gramatical si autenticitatea in plan artistic sunt instrumente prin intermediul carora creatia scrisa s-a remarcat. A doua etapa intru calificarea la nivel national a fost inedita privind experienta anterioara, urmarindu-mi spontaneitatea, creativitatea si naturaletea in conditii de o intensitate coplesitoare. Bucuria incununarii cu rezultatul ideal ma indeamna la studiu, sub indrumarea atenta a doamnei profesor Mariana Bereczki, pentru o reprezentare onoranta la nivel national". Si Anda Gabriela Dolis ne-a impartasit cateva ganduri ale sale dupa succesul obtinut la Etapa judeteana:"Cand s-au afisat rezultatele am fost surprinsa dar si fericita ca intrasem in proba de baraj! Am facut multe discursuri acasa iar cand am vazut subiectul de pe bilet mi-am zis ca urma sa ma descurc foarte bine si se pare ca asa a fost! Acum ma gandesc ca la Etapa nationala o sa traiesc o experienta frumoasa si noua! Ma bucur de ceea ce am realizat cat si de rezultatele Colegiului National «Grigore Moisil» la aceasta olimpiada! Este o experienta care te face sa te simti implinit si actuala mea dorinta este de a obtine un punctaj bun si sa apas «Replay» la anul".
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII