Cauta
Bucurie si frenezie adolescentina la ‹‹Marsul absolventilor›› din Onesti30/05/2018


O mare bucurie a cuprins strazile municipiului Onesti in seara zilei de miercuri, 24 mai, la desfasurarea unei noi editii a Marsului absolventilor de liceu. Cu voiosia in suflet, ei au cucerit inimile onestenilor, care s-au minunat vazand strazile si bulevardele pline de tineri in robe de diferite culori (albastre, visinii si negre). Din partea de jos a Onestiului au venit spre Parcul Municipal - locul unde s-a desfasurat in acest an festivitatea de absolvire a liceului, organizata de Primaria municipiului - tinerii care au urmat cursurile la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" si de la colegiile tehnice "Gheorghe Asachi" si "Petru Poni" . In ritmurile melodiei "Ani de liceu" - ce a trezit si nostalgia privitorilor, care au retrait pentru cateva clipe aceleasi frumoase momente de absolvire - "cantemirenii" insotiti de o formatie de majorete si-au exprimat bucuria defiland pe bulevardele Onestiului. In timp ce absolventii Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" au pornit cu vuvuzele si goarne in aceeasi veselie spre Parcul Municipal , absolventii de la Colegiul Tehnic "Petru Poni" au fost insotiti de un banner mare al acestei institutii, atragand privirile tuturor.

De pe strada Tineretului au pornit "in cucerirea orasului" la acest moment sarbatoresc din viata lor si liceenii Colegiului National "Grigore Moisil". Impreuna cu o trupa de majorete ei au adus bucuria clipelor absolvirii pe bulevardul Oituz, fiind insotiti de directorii colegiului (profesorii Marioara Brescan si Cristina Buzatu) dar si de venerabilul profesor de matematica Gheorghe Sorta. In Parcul Municipal au ajuns si absolventii de la Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci", de la Liceul Tehnologic si de la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia". Aici, intr-un decor "cucerit de verdeata" absolventii liceelor si colegiilor din Onesti au fost intampinati de primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc si de Laura Abageru, viceprimar. "Felicit profesorii si parintii, fara al caror ajutor acesti tineri poate nu si-ar fi descoperit pasiunile, talentele si sperantele. Elevilor le doresc succes, putere de munca si sa isi indeplineasca toate dorintele", a mentionat in cuvantul sau primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, de pe o impozanta scena amplasata in fata Salii Polivalente "Nadia Comaneci", din Parcul Municipal.

In aceasta atmosfera au fost felicitati de catre autoritatile locale ale Onestiului absolventii promotiei 2018, bucuria si entuziasmul acestora fiind traite si de sute de onesteni ce au venit in Parcul Municipal in calitate de parinti, rude si cunostinte ale liceenilor. Fiecare moment al acestui eveniment a fost trait cu intensitate, pe scena urcand rand pe rand sefii de promotie si absolventii care au obtinut cele mai mari medii in clasele ce le-au urmat. Adrian Vasile Lazarescu a fost seful de promotie al Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi", unde au absolvit 174 liceeni.

"Suntem extrem de motivati ca dupa patru ani de liceu sa mergem in cautarea desavarsirii profesionale si a succesului in cariera… Va indemn dragi colegi absolventi, sa alegeti drumul in care veti excela si in care va veti putea demonstra calitatile exceptionale", a mentionat Adrian Vasile Lazarescu, licean ce a stralucit de-a lungul anilor de liceu la mai multe discipline de studiu (Istorie, Chimie, Matematica, Limba romana), obtinand numeroase premii la concursurile si olimpiadele nationale. De la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" Ana Maria Predoiu, sefa acestei promotii cu 202 absolventi, a transmis tuturor un mesaj de suflet ("Daca poti sa fii orice in viata, alege sa fii mai bun"). La Colegiul National "Grigore Moisil" liceenele Elena Rosu si Elena Larisa Vieru au fost desemnate sefe ale acestei promotii, aici fiind 169 absolventi. In timp ce Elena Rosu a declarat:" suntem singurele persoane de care depinde fericirea noastra; sa avem parte de viata pe care o visam", Elena Larisa Vieru a lansat colegilor de generatie ideea de "dezvoltare constanta, acum fiind pregatiti de profesori pentru a infrunta succesul!" Adriana Stefana Coman, sefa de promotie de la Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci" a mentionat: "in patru ani de liceu am realizat ca singurul lucru pe care oricand pot sa il dau dar si sa il tin este cuvantul meu. Le multumesc colegilor mei de clasa si profesorilor alaturi de care am inteles ca ‹‹fiecare greutate pe care am anttmpinat-o ne-a oferit sansa de a evolua prin antelegerea ei››. Multumesc profesorilor care ne-au sadit in suflet mandria si onoarea de a fi absolventi ai Colegiului Sportiv ‹‹Nadia Comaneci›› si care au contribuit la formarea unor calitati necesare acestei reusite: cunoastere, rigoare, disciplina, demnitate, putere de munca, de invatare si de intelegere, corectitudine…

Cei mai frumosi ani ai adolescentei s-au dus, urmeaza viata cu ‹‹alti pedanti profesori, cu examene grele››, cu suisuri si coborasuri dar pentru a reusi va trebui sa aflam singuri rezultatul ecuatiei vietii". Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci" a avut in acest an scolar un numar de 74 absolventi De la Colegiul Tehnic "Petru Poni" pe scena a urcat Mihaela Tumurug, sefa de promotie a acestei institutii (la care au absolvit 66 absolventi) iar de la Liceul Tehnologic Onesti - Alina Madalina Craciun. Este de remarcat faptul ca la Liceul Tehnologic Onesti au fost in acest an scolar 84 absolventi, aici fiind si clase la seral. Si Florin Marinel Cosferent seful de promotie al Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" (unde au fost 44 absolventi), a trait momente de bucurie, fiind felicitat de catre primarul Onestiului, Nicolae Gnatiuc.

Aceasta sarbatoare a absolventilor onesteni a avut clipele sale frumoase, pe care le putem intelege si din cuvintele elevei Diana Ganea, ce de-a lungul anilor de liceu a avut rezultate foarte bune la invatatura precum si la concursurile si olimpiadele scolare. Ea a declarat: "Robele si tocile pe care le purtam noi astazi sa stiti ca ne fac sa simtim ca avem lumea la picioare! Ne simtim puternici, increzatori si invulnerabili. Asa suntem si asa vom ramane, acesta este momentul nostrum de glorie! ‹‹Educatia si timpul sunt atuurile cu care plecam din liceu››, dupa cum spunea unul dintre profesorii nostri!" Un iures frenetic, de tinerete a cuprins si finalul acestui eveniment, ce a fost urmat de un alt moment de-a dreptul electrizant, autoritatile locale ale Onestiului oferind absolventilor placuta surpriza de a se bucura de intalnirea cu formatia Carla‘s Dreams, care a oferit un recital de exceptie.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu