Cauta
«Crosul Olimpic» in Parcul Municipal Onesti29/05/2017

Stropii reci ai unei ploi grabite, de primavara, nu i-a descurajat pe tinerii care au participat, in Parcul Municipal, la crosul organizat de Colegiul National "Dimitrie Cantemir" din Onesti. Acest cros a avut loc in cadrul Proiectului "Porti deschise sportului", ce sta la baza unui protocol semnat intre Directia Judeteana pentru Tineret si Sport (DJTS) Bacau , condusa de Georgel Cojocaru, Academia Olimpica Romana - AOR (reprezentata de prof. univ. Radu Ababei, director al Filialei Bacau a AOR) si Colegiul National "Dimitrie Cantemir" (director, prof. Aliana Ifrim, director adjunct, prof. Dana Sticlaru). Alaturi de cei mai hotarati elevi care au participat la "Crosul Olimpic" s-au aflat profesorii de educatie fizica si sport de la mai multe institutii scolare din municipiul Onesti si din imprejurimi. Profesoara Luminita Ifrim ( organizatoare a acestei manifestari sportive impreuna cu profesorul Sava Adrian Oancea), a declarat la linia de start: "Foarte importanta este participarea la acest cros si trebuie sa fiti mandri ca sunteti prezenti la aceasta competitie. M-as fi bucurat ca sa participe un numar mai mare de elevi, atat de la scolile gimnaziale din municipiul Onesti cat si din imprejurimi!"

Odata ce a fost dat startul, pe aleile Parcului Municipal Onesti si-a spus cuvantul tenacitatea si darzenia alergatorilor, care au infruntat ploaia pentru a scoate un timp cat mai bun! La capatul a 1500 metri de alergare in forta primul care a trecut linia de sosire a fost elevul Albert Andrioaie, de la Scoala Gimnaziala Tuta, com. Targu Trotus. El a facut parte din "plutonul castigator" al concurentilor de la aceasta scoala, fiind astfel de evidentiat faptul ca pe locurile 2 si 3 au ajuns colegii sai din Tuta, Emanuel Leonard Socaciu si George Popa. Invingatorii, ce sunt pregatiti de prof. Iliana Ciortianu, au fost primiti cu aplauze puternice si este de remarcat faptul ca in darzenia acestei intreceri doi concurenti au sosit in acelasi timp pe locul VI, fiind doar cateva secunde intre alergatori. Dupa cum ne-a declarat prof. Iliana Ciortianu, "Albert Andrioaie este cel care a castigat Faza judeteana a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, la atletism. Aceasta competitie, in care Albert Andrioaie s-a impus, a avut loc in decorul Parcului Magura din Targu Ocna. El a participat si la Faza Nationala care s-a desfasurat la Botosani, unde s-a clasat pe locul 22, fiind intre sportivii de performanta, cei care practica atletismul la cluburile sportive! La Tuta sunt copii foarte buni la alergare, dornici de a face performanta"

Cursa de la feminin a avut la start mai putine concurente ("fetele isi doresc mai putin sa alerge!") dar a fost si mai palpitanta pe ultimii metri inainte de linia de sosire! Astfel, castigatoarea - Adina Stefan (de la Scoala Gimnaziala Nicoresti, com. Pargaresti, pregatita de prof. Camelia Neagu), a avut doar "o lungime de pas" in fata concurentei clasate pe locul 2, Lidia Sansu , de la Scoala Gimnaziala Satu Nou, com. Pargaresti. In "clestele" acestei "rivalitati locale", pe locul 3 a trecut linia de sosire Stefania Comaneci, de la Colegiul National "Dimitrie Cantemir", ea fiind in fata unei "stafete" de concurente de la Scoala Gimnaziala Tuta (com. Targu Trotus)!

O bucurie imensa a cuprins concurentii cand au primit diplomele Crosului Olimpic si cand au vazut stralucind medaliile competitiei! Prof. Luminita Ifrim, "sufletul" acestei intreceri sportive, a mentionat la festivitatea de premiere: "Ati alergat pentru voi si pentru sanatatea voastra si va invitam sa fiti alaturi de noi, elevi ai Colegiului National «Dimitrie Cantemir», in clasa a IX a! Totul este in progres si va felicitam pentru participarea la aceasta competitie!" Un cuvant emotionant a rostit si profesoara Iliana Ciortianu, "adevarata campioana " in descoperirea de noi valori (fapt evidentiat si la scolile la care a activat - la Scoala Gimnaziala Versesti, com. Sanduleni unde a facut ca orele de sport sa fie "o sarbatoare a spiritului olimpic", la Scoala Gimnaziala Caiuti, loc in care a promovat sportul prin multe competitii - de atletism, fotbal si a adus in sufletul elevilor bucuria de a forma o puternica trupa de majorete si de a arata frumusetea gimnasticii artistice - cu panglici! dar si la scolile gimnaziale din Dumbrava , com. Gura Vaii si Tuta, com. Tg. Trotus). "Impatimita de o viata" pentru atletism ea a declarat: "Sportul scolar trebuie sa fie la inaltime, pentru ca elevii sa se bucure de obtinerea performantelor sportive!"
Mentionam ca pentru reusita "Crosului Olimpic", organizat de Colegiul National "Dimitrie Cantemir" in colaborare cu DJTS si Filiala Bacau a Academiei Olimpice Romane, si-au adus contributia profesorii Luminita Ifrim, Sava Adrian Oancea, Iliana Ciortianu, Camelia Neagu, Adrian Sandu, Aurica Nistor, Elena Mogozsan. Au participat elevi de la scolile gimnaziale "George Calinescu" din Onesti, din Tuta, Targu Trotus, "Gheorghe Radu" din Satu Nou, "Constantin Musat" din Nicoresti - ambele din com. Pargaresti si de la colegiile onestene "Dimitrie Cantemir" si "Nadia Comaneci" iar bucuria tuturor a fost una a victoriei!
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu