Cauta
Cu «bunavointa» arbitrului Dan Botescu (din Bucuresti), Viitorul Curita a pierdut barajul pentru promovarea in Liga a III-a26/06/2017

Peste 3500 de spectatori s-au aflat sambata 24 iunie in tribunele Stadionului CSM din Onesti pentru a urmari meciul retur al barajului de promovare in Liga a III a, pe care echipa Viitorul Curita l-a disputat cu Sanatatea Darabani. Din nordul tarii a sosit la Onesti o galerie ce a avut in jur de 200 de darabaneni dar la acest meci au asistat si autoritatile locale precum si sponsori ai echipei din Darabani. "Gazdele" intalnirii au fost sustinute de Daniel Soroiu (primarul comunei Casin), Marcel Bujor (fost senator in Parlamentul Romaniei), de consilieri locali ai municipiului Onesti si ai comunei Casin.Tinerii fotbalisti de la Viitorul Curita, care in urma cu o saptamana au fost invinsi, prin inscrierea unui gol de jucatorii de la Sanatatea Darabani, au avut o misiune foarte grea pentru meciul de pe stadionul CSM din Onesti, cu atat mai mult cu cat oaspetii au reusit sa inscrie in debutul acestei intalniri de trei ori (in minutele 6, 9 si 10 prin trei goluri marcate de Carabus). Este de notat faptul ca la inscrierea primului gol, cel din minutul 6, Carabus s-a aflat intr-o pozitie de off-side, nesemnalizata de catre brigada de arbitri iar turnura pe care a luat-o desfasurarea acestui meci a dat mult de lucru jucatorilor de la Viitorul Curita. Dupa ce au atacat cu tot efectivul, in urma a doua ratari clare, in minutul 32 tabela de marcaj a cunoscut prima modificare, dupa golul inscris de Socaciu, de la Viitorul Curita. Poarta lui Alin Andrus (de la Sanatatea Darabani, care a avut cateva interventii "imposibile", oprind inscrierea altor goluri), a fost luata cu asalt de catre jucatorii de la Viitorul Curita si in pofida unui atac permanent si a numeroase ocazii de gol create pana la sfarsitul primei reprize, scorul a ramas neschimbat. Este de mentionat faptul ca jucatorii de la Viitorul Curita au obtinut pana la finalul primei reprize opt lovituri de colt si au avut prin Socaciu (in min. 40) si Mihalache (in min. 42) ocazii foarte mari pentru a inscrie!
Repriza a doua a aratat o mai mare motivare a darabanenilor de a pastra rezultatul, ei incercand sa mute spre mijlocul terenului "lupta",pentru a pleca pe contraatac. In aceasta situatie, cand oaspetii au jucat mai degajat, scapand de "asediul" din careu, casunenii au reusit, in min. 50, marcarea celui de-al doilea gol, Irimia reluand in plasa mingea care a revenit in teren dupa ce a zguduit bara tranversala! O situatie la care arbitrul de centru al intalnirii, Dan Botescu, nu a avut nici o atitudine s-a intamplat in minutul 52 cand, in urma unui atac prelungit al curitenilor oaspetii au scos mingea dupa ce aceasta trecuse de linia portii (lucru vazut clar de la tribuna oficiala!), meciul fiind lasat sa continue! In min. 54 Sitaru (portarul de la Viitorul), s-a remarcat in careu oprind "desprinderea" oaspetilor, Gheorghiciuc nereusind sa pastreze balonul singur in fata portii! Desi nu au mai avut aceeasi forta in atac jucatorii de la Viitorul Curita au egalat in min. 72 si a inscris prin Corman cel mai frumos gol al intalnirii (sut plasat in coltul lung). In timp ce oaspetii au inceput ca sa joace mai dur, curitenii nu au putut fructifica ocaziile create, o situatie "rarisima" fiind cea in care balonul a lovit din nou bara transversala a portii oaspetilor. In urma unei decizii controversate din minutul 81 a "centralului" Dan Botescu (la un atac in marginea careului echipei Sanatatea Darabani, in care Corman a fost accidentat arbitrul nu a acordat lovitura libera ci… cartonas rosu celui accidentat), "echilibrul" acestei partide si dorinta de lupta a curitenilor s-au estompat! La doua minute de la aceasta faza oaspetii au inscris "un gol naucitor" prin Gheorghiciuc: lasat singur sa avanseze spre poarta curitenilor de pe linia de corner acesta a trimis din unghi direct in plasa portii, golul inscris fiind cel care a consfintit promovarea oaspetilor in Liga a III a. Nici minutele de pana la finalul partidei si nici cele 4 minute de prelungire nu au mai adus nici o faza clara de a se mai inscrie vreun gol, astfel ca visul echipei Viitorul Curita s-a spulberat! Prin faptul ca a adus pe Stadionul CSM peste 3000 de spectarori, aceasta a dat insa o veritabila "lectie" municipiului Onesti, in care "fotbalul este mort", nefiind macar nici o echipa sa activeze darmite sa faca performanta, desi onestenii iubesc mult sportul cu balonul rotund! Sa notam ca acest meci nu a fost lipsit nici de… fumigene, ce au fost aruncate atat in teren cat si in tribuna!

Viitorul Curita (antrenor, Costica Ene), a avut in teren jucatorii: Sitaru - Grigore, Apostu, Irimia, Dany Soroiu - Ardeleanu, Rares Mihalache (capitan), Padovei , Socaciu (Folea) - Corman, Silviu Lupu.

Sanatatea Darabani (antrenor, Radu Casuba): Alin Andrus - Troian, Cososchi, Mitoseriu, Lumaicu - Gheorghiciuc, Stancoschi, Halaicu, Stanca - Esanu, Carabus.

Brigada de arbitri a avut la centru pe Dan Botescu (Bucuresti), Aurelian Toie si Radu Dragos - tusieri. Observatorii acestei partide au fost Vasile Vamanu (fost fotbalist la Sport Club Bacau) si Cristian Nica (din Ploiesti, fost arbitru international).
Ion Moraru
Foto: Adda Pricope

Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Constantin Mazurakis
#2 : 27/08/2017, 14:26
Mai bine mai târziu decât niciodată. Deci ...
D-le ”hagi”, în primul rând încep prin a-l felicita pe d-l M.Fudulache. Deși nu-l cunosc, îl felicit ptr curajul, dorința și tăria de a face ceva ptr comunitatea lui și nu numai. Pentru nereușita promovării nu poartă nimeni vreo vină anume. Nereușita s-a produs (poate) din lipsa unei experiențe în acest domeniu. Acum ce facem ? Îl certăm, sau îi certăm că au încheiat campionatul pe locul I cu o echipă sătească ?? Dacă ne uităm în jurul nostru vedem, observăm numai ”somități” ale fotbalului onestean care nu au reușit (măcar) să incropească o echipă de seniori ptr a evolua la nivelul județului. Și atunci ? ”Academicienii” fotbalului onestean au prins, cu ceva ani în urmă, un amărât de loc II, într-o întrecere cu Dofteana, Oituz, Cașin, Nic.Bălcescu sau Gârleni. Au pierdut, din neputință și nepricepere organizatorică, în fața echipei a doua a ASC Bc.
Recunosc d-le ”hagi”, că ultimele patru fraze,din omentariul d-ta, sunt mai dulci și mai aproape de o realitate pe care o trăiesc toți microbiștii onesteni.
hagi
#1 : 14/08/2017, 09:23
Nu mai aruncați vina pe arbitraj ! Falsă ipoteză prin care aruncați vina acestei ratări a promovării pe spatele altora . Vinovat este antrenorul (antrenorii, că l-am văzut și pe Stanciu pe lângă Ene, pe bancă!) care a început extrem de prost meciul: cu un fundaș central extrem de pufos (pe lângă care trecea vârful lor de atac ca
racheta!) și cu Corman izolat pe extrema stângă. Abia la 0-3 s-a dezmeticit și Ene, înlocuind penibilul fundaș cu un jucător mai ofensiv și la adus la conducerea jocului (în mijloc) pe ”Rață” ! De atunci Curița a început fotbalul.
Dar vinovat poate fi și patronul care poate a ”dorit” să piardă promovarea ordonând antrenorului alcătuirea echipei în așa fel încât să iasă prost. Eu i-am văzut prima dată jucând, dar nu poți juca cu un fundaș de asemenea rotunjimi în fața unui atacant cu așa viteză, decât atunci când tu ca antrenor ești prea modest sau ți se ordonă ... să pierzi meciul ! Așa că nu mai bateți câmpii ... cu arbitrajul că printre ăia 3 000 de spectatori sunt și cunoscători nu doar dintre ăia care au venit la meci ca să ”evadeze” la o bere ! Mi-e teamă că neschimbând antrenorul, conducerea clubului și-a recunoscut vina! Rămâne întrebarea: pentru cât ? Așadar felicitări curițenilor pentru câștigarea grupei și rușine pentru baraj și mai ales rușine oficialităților oneștene pentru că. deși au 3 stadioane de Liga a II-a nu au o echipă de nici măcar în Liga a IV-a ! Și asta după ce 3 000 de suflete și-au demonstrat ... foamea de fotbal !


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu