Cauta
Dezastru la examenul de BACALAUREAT07/07/2011


Intre agonie si extaz la 18 ani

Rezultatele examenului de bacalaureat in Onesti se incadreaza in aceeasi nota ca la nivel judetean si chiar national. Intr-un cuvant: dezastru. Dezastru pe mediile generale, dezastru la probele de limba romana si matematica. Doar colegiile de varf au mai spalat putin onoarea. Onoarea unui sistem de invatamant care si-a aratat acum adevarata fata. Si valoare.

S-a tras o prima linie peste examenul de bacalaureat, sesiunea de vara. Concluzia e una singura: Bacalaureatul din acest an a fost un dezastru. Un examen al maturitatii, dar si al mediocritatii, dupa cum arata primele rezultate afisate in toate licee, inainte de contestatii. Doar colegiile de varf au obtinut rezultate onorabile.

In top

Colegiile Nationale “Grigore Moisil” si “Dimitrie Cantemir” au inregistrat o promovabilitate foarte buna, peste media judeteana (45.59 la suta), adica 92.72 la suta, respectiv 91.95 la suta, situan­du-se asfel pe locurile 4 si 5 la nivel judetean. La “Moisil” cea mai mare medie a fost de 9.76, obtinuta de seful promotiei 2011, Tudor Padurariu, iar Alina Feraru s-a clasat pe locul 2, cu media 9.68. Dintr-un numar de 151 absolventi ai Colegiului „Moisil”, 140 au reusit la acest examen, inregistrandu-se si note de 10. De cealalta parte, la Colegiul National „Dimitrie Cantemir”, din cei 174 de absolventi care au sustinut aici bacalaureatul, 160 au promovat examenul iar 14 au fost respinsi. Cea mai mare medie obtinuta in aceasta sesiune la acest colegiu a fost 9.71 si apartine lui Andrei Harjanu iar la cateva sutimi, cu 9.67, se afla Ana Gioacas. Urmeaza apoi Liceul Teologic „Fericitul Ieremia”, unde din 50 de absolventi inscrisi la examen, 44 au promovat (promo­vabilitate de 88%), si Colegiul Sportiv „Nadia Comaneci” (unde din 102 absolventi au reusit 47 - promovabilitate 46.08 la suta, cu Andrei Fanaru care a obtinut media cea mai mare, 9.25).

„Petru Poni”, sub media pe judet

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” din cei 236 absolventi inscrisi, un numar de 204 au fost respinsi, iar unul eliminat pe motiv de frauda. Majoritatea candidatilor au obtinut note foarte mici la Matematica. Cea mai mare medie de promovare a examenului de bacalaureat la aceasta unitate de invatamant a fost 9.30, obtinuta de Iulian Ghiurca.

Elevi dezamagiti

La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” numarul celor respinsi a fost de 95 din cei 200 inscrisi la probele examenului. Media cea mai mare a fost obtinuta de eleva Adriana Moise (8.56). La afisarea rezultatelor examenului de bacalaureat de la aceste colegii s-a remarcat faptul ca pe mai multe pagini intregi erau trecuti, in ordine alfabetica, elevii care nu au promovat examenul, chiar daca promovabilitatea a fost de 52.26 la suta. „Subiectele date la mate­matica au fost foarte grele si am prevestit ca nu voi trece de acest examen chiar din ziua in care am dar proba scrisa”, ne-a declarat Florin T., dezamagit de faptul din unele clase de absolventi ai Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” au fost doar cativa absolventi care au trecut examenul de bacalaureat. Examenul a fost dezastruos si pentru elevii Grupului Scolar Auto din Onesti, unde doar 3 absolventi au reusit sa treaca de acest dificil examen. Restul de 166 vor incerca din nou la sesiunile viitoare.

Plusuri si minusuri in rest

Rezultate slabe au fost si in liceele de pe Valea Trotusului (Tg. Ocna, Darmanesti si Comanesti). La Colegiul National „Costache Negri” din 180 de absolventi, 54 au fost res­pinsi iar 129 admisi, in timp ce la Grupul Scolar Tg. Ocna din 50 de inscrisi si 48 absolventi prezenti la examen, nu a promovat niciunul - majoritatea covarsitoare avand note sub 5. La Grupul Scolar Industrial de Constructii de Masini din Darmanesti, din 114 inscrisi doar 4 au promovat acest examen iar la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comanesti numarul celor respinsi a fost de 169 din cei 419 care au sustinut bacalaureatul.
Roxana Neagu
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII