Cauta
Din Onestiul nostru...06/11/2018


Un ziar transilvanean ("Tribuna" din Sibiu), isi bucura cititorii cu "stirile de pe strada mea" si da ca exemplu... "strazi aflate intr-o stare improprie unei folosinte in conditii decente", "suportarea consecintelor de catre cei care parcheaza aiurea". In aceasta problema se da si un sfat: "dragi comunisti si tovarasi politisti, initiati demersuri, gasiti solutii pentru a mai face locuri libere, prin mai multe zone!" Onestenii cinstiti ar spune "multumim pentru atentie, ca am avertizat degeaba... pentru ca sunt locuitori ai municipiului care tin doua - trei autoturisme in cate-o parcare!" Despre strazi ... in stare improprie, ce sa spunem? Sa mentionam ca "unele nu pot vedea asfaltul!", asa cum arata - de intotdeauna fara covor asfaltic! - strazile Vasile Alecsandri, Eternitatii, prin TCR (ce nu sunt la vedere...) dar si prin cartierele Borzesti si Slobozia.

De asfaltare, sa vedem ce mai se intampla? Daa, au inceput lucrarile de reabilitare a Caii Adjudului, strada plina de gropi carpite la intrarea in municipiu... si "curg multumirile" onestenilor pentru ca se realizeaza un lucru deosebit: se toarna un strat de asfalt! Facebook-ul spune ca "am ajuns sa felicitam pentru ceva normal!" in timp ce tot pe aceasta retea de socializare se vede si remarca: "Rusine! De cand trebuia asfaltata aceasta portiune de strada, de peste cinci kilometri (de la pasarela CAROM pana la intrarea in satul Radeana)!" Si consilierul local Gheorghe Ene a luat atitudine asupra acestei situatii si a mentionat "ati uitat sa spuneti ca este cam tarziu!", celor care se lauda cu faptul ca au inceput lucrarile de asfaltare! Targocnenii si slanicenii, toti cei care merg spre frumoasa statiune Slanicul Moldovei, se plang si ei ca "pe drumul vechi se merge... groaznic!". Ca sa fie "o culme a nepasarii" aici s-a inceput asfaltarea unei bucati de drum si a fost... abandonata lucrarea cand aceasta putea sa fie finalizata!!!

Dar la Onesti? Am fost oare amagiti ca incepe "procesul de modernizare si reconfigurare" a zonei Casei de Cultura a Sindicatelor, pentru ca nu se intampla nimic la fata locului?

Ca si in cazul asfaltarii de pe Calea Adjudului, ca au ajuns oamenii sa felicite pentru un lucru ce era normal sa fie efectuat de mai multi ani, ca "realizare" a acestui an se inscrie ... ridicarea si sfintirea unei capele mortuare, la Biserica Ortodoxa "Sfantul Nicolae"! Dupa cum spun "pravilele" timpurilor "credinta in bunul Dumnezeu si iubirea fata de glie sunt temeinic zidite in existenta si constiinta romanului" dar ceea ce s-a zidit acum la Onesti trebuia realizat mai de mult...

Altfel, ce se mai aude la Onesti? Oficial (mai putin), "pe retele" si "pe surse" se aude ca ... bugetarii din administratia publica onesteana si de la institutiile din subordinea Primariei municipiului nu au primit vouchere de vacanta PENTRU ACEST AN! Adevarat sau fals si... care este cauza, vrem sa aflam! Revenim si cu alte si alte lucruri "ce macina" primaria onesteana... ca, vorba unei reclame, "daca totul ar fi ... firesc si normal, ar fi ceva de nepretuit!"
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII