Cauta
Doua competitii organizate de Colegiul National "Grigore Moisil" din Onesti18/04/2018


Odata cu desfasurarea Etapei pe zona Moldovei a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la volei feminin (ce a avut loc intre 16 si 18 martie), Sala de Sport a Colegiului National "Grigore Moisil" a cunoscut freamatul marilor competitii sportive pentru tineret! Conducerea acestei institutii de invatamant preuniversitar (profesorii Marioara Brescan - director si Cristina Buzatu - director adjunct), profesorii de Educatie fizica si sport de aici, Ana Maria Chelaru si Maria Stanciu , foste jucatoare de volei (Ana Maria Cimpoiesu - Bruma, Alexandra Bargaoanu) dar si iubitori ai acestui frumos sport "la fileu" si-au unit eforturile pentru a se desfasura la Onesti o competitie de inalt nivel tehnic. Acest fapt a fost evidentiat de reprezentanti ai echipelor participante, profesoara Mirela Maftei (de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani - finalist in competitie), a apreciat "arbitrajele corecte si prezenta unor echipe bine pregatite". Judetul Bacau a fost reprezentat la aceasta intrecere sportiva de echipa Colegiului National "Grigore Moisil" (prof. coordonator Ana Maria Chelaru), care a avut in componenta jucatoarele: Ianos Raluca Ioana - capitan, Stanciu Andreea Sorina, Stanciulescu Larisa Alexandra, Batranu Iulia, Albert Bianca Roberta, Radu Amalia Maria, Petcu Giulia Roberta, Samoila Ana Maria si Rosu Ioana Cristina . Au mai fost prezente echipele Colegiului National "Mihai Eminescu" din Botosani, a Colegiului National "Petru Rares" din Suceava, a Liceului Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui, LPS Iasi si LPS Piatra Neamt. Prezenta echipelor "profesioniste" din Iasi si din Piatra Neamt (echipe ale liceelor cu program sportiv), a adus ideea ca la Onesti au fost doua competitii, una a echipelor de amatori si o alta a echipelor profesioniste!

Iata si rezultatele inregistrate: Colegiul National (CN) "Petru Rares" Suceava - CN "Mihai Eminescu" Botosani, pe seturi, 0 - 2; LPS Iasi - LPS Piatra Neamt 0 - 2; Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" Vaslui - CN "Petru Rares" Suceava 1 - 2; C N "Grigore Moisil" Onesti - LPS Iasi 0 - 2; Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" Vaslui - CN "Mihai Eminescu" Botosani 0 - 2; CN "Grigore Moisil" Onesti - LPS Piatra Neamt 0 - 2. Pentru locurile 3 - 4 s-au intalnit echipele CN "Petru Rares" Suceava - LPS Iasi (scor , 0 - 2) iar finala acestei competitii s-a disputat intre LPS Piatra Neamt si CN "Mihai Eminescu" Botosani, victoria revenind cu 2 - 0 jucatoarelor din Piatra Neamt. La festivitatea de premiere prof. Marioara Brescan, directorul Colegiului National "Grigore Moisil„ a mentionat:"Am fost foarte bucurosi ca sa gazduim aceasta competitie. Sunt convinsa ca pentru a ajunge aici au fost multe ore de pregatire!" Prof. Ana Maria Chelaru a felicitat "echipele profesioniste cat si pe cele de amatori si iubitori ai voleiului", bucurandu-se pentru faptul ca "a fost o editie reusita a acestei etape pe zona Moldovei, cu meciuri extraordinar de frumoase, la care Colegiul National ‹‹Moisil›› a obtinut mentiune". Ana Maria Bruma, Alexandra Bargaoanu, Elena Mogozsan, Florin Sara, Robert Mariut, Ana Maria Chelaru si Maria Stanciu au fost arbitrii acestei competitii. Mentionam ca sedinta tehnica de organizare a fost prezidata de inspectorul de specialitate al ISJ Bacau, prof. Iulian Vrinceanu si de prof. Marioara Brescan (director) si Cristina Lacramioara Buzatu (director adjunct). Competitia s-a desfasurat impecabil, in conditii foarte bune iar arbitrajul a fost corect, fara nici o contestatie. Este de evidentiat si sprijinul acordat de sponsorii Alimon SA Onesti (ce a oferit un pachet cu produse pentru fiecare jucatoare a echipelor participante) si Croco Onesti. Echipele participante au avut asigurata cazarea la Colegiul Tehnic "Petru Poni" din Onesti (director, prof. Adrian Podaru), unde s-au bucurat de cele mai bune conditii.

De la volei la handbal…

Intr-o "saptamana plina", tot Colegiul National "Grigore Moisil" a fost organizator si al Etapei pe zona Moldovei la handbal feminin. Comisia de organizare a acestei competitii a avut in componenta ei pe profesorii Adrian Sava Oancea, Sorin Stanciu, Mihai Titianu, Ana Maria Chelaru si Maria Stanciu iar arbitrii care au arbitrat meciurile disputate au fost Robert Nastrut, Florin Botezatu, fratii Silviu si Bogdan Curtuia, Teodora Soiman si Razvan Popovici. Iata si echipele participante: Colegiul National "Grigore Moisil" (care a reprezentat judetul Bacau), LPS Botosani, LPS Iasi, LPS Roman, LPS Suceava si a Liceului Teoretic "Emil Racovita" din Vaslui. Profesoara Maria Stanciu, ce se ocupa de pregatirea echipei de handbal de la Colegiul "Moisil" din Onesti ne-a declarat: "Meciurile s-au disputat la un nivel ridicat. Echipa Colegiului National Grigore Moisil a luptat puternic in aceasta competitie in care patru adversari au fost de la liceele cu program sportiv din Botosani, Iasi, Roman si Suceava, jucatoarele acestora antrenandu-se in fiecare zi! Am avut ghinionul ca in primul meci disputat de noi, in prima repriza Rebecca Gherasim s-a accidentat, admirabil fiind faptul ca ea a ramas alaturi de echipa, sustinand-o moral. Efectiv, ‹‹la sacrificiu›› au fost jucatoarele Cuptor Bianca, Alexandra Mihaila. In mod deosebit s-au remarcat jucatoarele Andreea Stanciu, Diana Cuibar, Maria Negoita. Din lotul nostru au mai facut parte jucatoarele Teodora Manea, Maria Abaza, Ana Alexandra Buzatu, Andreea Rusu, Larisa Dumitru, Andreea Dobos si Denisa Coman".

Sa trecem in revista si alte date ale acestei intreceri sportive: finala s-a disputat intre LPS Roman si LPS Iasi, romascancele invingand echipa ieseana la o diferenta de 5 goluri! Pentru locurile 3 - 4 s-au intalnit echipele Liceului Teoretic "Emil Racovita" Vaslui si LPS Suceava, meci castigat de echipa din Vaslui! Titlul de golgetera a Etapei pe zona Moldovei a fost adjudecat de suceveanca Loredana Sandru (autoare a 42 de goluri), cea mai tehnica jucatoare a fost desemnata Alexandra Stratulat (LPS Iasi) iar Alexandra Robu si onesteanca Diana Cuibar s-au bucurat de desemnarea lor ca cel mai bun portar! Un premiu special a fost acordat Mariei Negoita (ea fiind cea mai tanara jucatoare a acestei competitii). Golgetera echipei din Onesti a fost eleva Andreea Stanciu. Sponsorii competitiei au fost firmele onestene Andu Expres, Sport Center si Nevila. De asemenea, mentionam faptul ca a fost pentru prima data cand Colegiul National "Grigore Moisil" a organizat Etapa pe zona Moldovei a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la handbal feminin.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII