Cauta
La despartirea de profesorul Laurentiu Popescu04/08/2018


Vestea ca a trecut la cele vesnice profesorul Laurentiu Popescu, ce a pregatit timp de mai multe decenii echipele de volei feminin ale Onestiului, a cutremurat municipiul de pe Trotus. Aceasta neinduratoare veste i-a impietrit pe toti cei care l-au cunoscut, nu a mai lasat nici un cuvant ! Cu atat mai mare este intreaga durere lasata in urma sa cu cat profesorul Laurentiu Popescu, recunoscut ca cel mai bun antrenor de volei din zona, a fost prezent saptamanile trecute in viata municipiului de pe Trotus, in ziua de 30 iunie el organizand intalnirea generatiilor, de la echipele de volei feminin pe care le-a antrenat de-a lungul a mai multor decenii. La aceasta intalnire au fost multe zambete de bucurie si lacrimi chiar, o sala de la Clubul Sportiv Scolar Onesti gazduind momentele de regasire dupa ani si ani ale celor care au purtat numele Onestiului in competitiile nationale in care au jucat. Alaturi de fotografiile din negura anilor ce au fost pastrate intr-un colt, de chipurile luminoase ce se uitau mirate, spre a se recunoaste (unele jucatoare au venit insotite de fii si de nepoti!), o fericire a cuprins si sufletul profesorului Laurentiu Popescu. De la catedra, in zarva celor venite din multe localitati ale tarii si din strainatate spre a se intalni, profesorul Laurentiu Popescu nu a mai putut striga catalogul dar s-a lasat purtat de emotiile puterrnice ale unei noi amintiri de viata - poate cea mai scumpa, pentru fiecare! Mai ales ca dupa aceasta intalnire Sala de sport a Colegiului National "Grigore Moisil" a gazduit un meci demonstrativ a participantelor care au dat curs invitatiei de a intra in teren, care au aratat "o forma de zile mari", in pofida trecerii multor ani de cand nu s-au mai imbratisat la marcarea unui punct, dupa cate o lupta apriga la fileu (fiind si cate 12-15 schimburi de pase si "mingii tunate" spre terenul advers!)

"Nemarginita este viata" - mentiona marele scriitor Gabriel Garcia Marquez! Ani si ani de zile profesorul Laurentiu Popescu a pregatit echipele de volei feminin de la Onesti, a ajuns la competitii puternice, unde s-a clasat pe locuri onorabile, obtinand numeroase victorii. In mai multi ani a fost prezent, calificandu-se cu echipa CSS Onesti la turneele semifinale ale Campionatului national de volei feminin (in anul 2010 la un astfel de turneu s-a clasat pe locul III, invingand echipele Bega Timisoara, CSM Codlea, a Grupului Scolar Mircea Eliade din Bucuresti) iar la intrecerile estivale de pe litoralul romanesc voleibalistele onestence erau de temut, ele fiind castigatoarele unor puternice competitii. Adevarat model de viata profesorul - antrenor Laurentiu Popescu a facut numeroase sacrificii pentru voleiul onestean - in lipsa sustinerii locale … a gasit sprijin financiar pentru a merge inainte la Slanic Moldova! Sectia de volei a CSS Onesti a avut mai multi ani doua echipe divizionare iar iubitorii acestui sport s-au putut bucura de meciuri cu echipe din Bucuresti, Iasi, Galati, Buzau, Piatra Neamt, Botosani, Focsani si din alte localitati. Profesorul Laurentiu Popescu a luptat pentru sportul de echipa din municipiul Onesti, tristetea cea mai mare fiind legata de intreruperea activitatii sale odata cu desfiintarea Catedrei de volei feminin de la Clubul Sportiv Scolar, fapt ce a dus si la desfiintarea singurei echipe a Onestiului de volei feminin. Indurerati de disparitia sa onestenii se intreaba cum de nu a fost ajutat de autoritatile locale pentru a nu se desfiinta echipa de volei feminin? Mai mult, iubitorii de sport din Onesti evidentiaza faptul cat de multe lucruri a facut pentru acest municipiu profesorul Laurentiu Popescu, el meritand din plin sa fie propus Cetatean de onoare! (lucru care nu s-a intamplat, o situatie similara fiind si in cazul "starostelui" sportului onestean, Gheorghe Grunzu, la inmormantarea caruia, in septembrie 2015, reprezentantii autoritatilor onestene - primar interimar fiind Alexandru Cristea-a luat cunostinta de aceasta doleanta exprimata de directorul CSM Onesti, prof. Ingrid Istrate, dar nu a mai continuat acest demers!)

Odata cu aceste nelinisti si triste ganduri, la ceasul despartirii de profesorul Laurentiu Popescu raman regretele si amintirile de neuitat! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Peter Rotary
#2 : 01/10/2018, 08:45
De ce dragul nostru Laurențiu n-a fost înmormântat aici,în pământul pe care l-a iubit și pe care și-a împlinit visurile? Sunt multi cei care ar fi venit din când în când cu o floare să-i mărturisească prețuirea!
Tasse Băluță
#1 : 19/08/2018, 14:19
Dumnezeu să îl odihnească în pace și liniște !
Profesorul Laurențiu Popescu și-a făcut meseria ca un adevărat profesionist. Pe lângă sport a făcut și educație.Unele dintre elevele sale au ajuns la loturile naționale. Prof Laurențiu Popescu a avut o ”coloană vertebrală” demnă de un cadru didactic și, mai ales, de OM adevărat. Oltean fiind, născut la Alexandria, a iubit Oneștiul din toată inima. Au fost situații când unii cetățeni, cu funcții în acest oraș, i-au pus piedici numai din frustrare.
În numele prieteniei ce ne-a legat, îl rog pe Laurențiu să-i ierte pe păcătoși ( de acolo de unde se află) că nu au știut ce fac.
Odihnește-te în pace, prieten drag !


IMAGINEA SAPTAMANII