Cauta
La despartirea de un suflet nobil - prof. Doina Comanescu28/09/2017


Ca fosta eleva a profesoarei Doina Comanescu, afirm ca Limba romana in care astazi traiesc atat de frumos si de linistit, mi-a fost descoperita de aceasta personalitate a invatamantului onestean. Ea mi-a indeplinit dorinta de a sti, inainte de orice altceva, sa vorbesc si sa scriu corect in limba in care m-am nascut si am crescut. Mai mult decat atat, m-a invatat sa exprim cu incredere ceea ce simt si sa ma fac auzita. Acum ca doamna profesoara Doina Comanescu nu mai exista fizic, ea s-a invesnicit prin sutele de elevi care in prezent pretuiesc Limba romana datorita dumneai si se vor imprastia, poate, prin toate colturile lumii, neuitand vreodata limba-mama! Si nici pe mama acestei limbi, acum de noi stapanita- vesnic in sufletele noastre, stimabila doamna profesoara Doina Comanescu..

Diana Ganea, eleva a Colegiului National «Dimitrie Cantemir» din Onesti
* Despre ea, prof. Doina Comanescu a declarat cu mandrie: «Diana este o eleva de exceptie, care isi depaseste nivelul de cunostinte la toate disciplinele scolare, fiind talentata si cu o sensibilitate deosebita».

Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Peter Rotary
#2 : 03/10/2017, 11:16
A plecat spre vesnicie una dintre cele mai stralucite profesoare pe care le-a cunoscut Onestiul.Specializata in predarea limbilor franceza si romana,Doina Comanescu si-a inceput modest cariera ca profesoara la Poiana Sarata.Dar,datorita pregatirii temeinice,talentului pedagogic si temperamentului ei vioi,antrenant,a urcat rapid treptele afirmarii,profesand la scolile nr.7si mai ales 1.Cei care s-au pregatit,la scoala sau in particular cu eminenta experta in analize lexico-gramaticale si au intrat cu brio la facultate ii datoreaza enorm. Oameni ca Doina Comanescu sau profesor inginer Ioan Corches lasa urme semnificative in invatamantul onestean.
Tata
#1 : 30/09/2017, 08:24
Limba romana printre sfinti.


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu