Cauta
«Lady's & Mister Bond» Colegiul National «Grigore Moisil»05/12/2016

Un concurs spectaculos la Onesti

Sala Casei de Cultura a Sindicatelor din Onesti a fost luata cu asalt de liceeni pentru a urmari un spectacol plin de eleganta si mister. Este vorba de Concursul "Lady's & Mister Bond" Colegiul National "Grigore Moisil", care a fost organizat de catre clasele a XII a G (diriginte prof. Marioara Brescan) si a XII-a D (diriginte prof. Ana Maria Chelaru), de la acest colegiu. Juriul care a avut "misiunea de a deslusi misterul" concursului de frumusete, a fost format din profesori, elevi, reprezentanti ai sponsorilor alaturi de care s-a aflat si consilierul local Alexandru Cristea, membru in Consiliul de administratie al colegiului. La prezentarea concurentilor acestui concurs am putut afla multe lucruri despre ei. Despre Alina Cristea am aflat ca este o fire optimista dar si… orgolioasa, plina de viata, cu incredere in tot ceea ce realizeaza iar Razvan Ionut Grigoras este ambitios, in stare sa duca la capat tot ce isi propune. Roberta Giulia Petcu este atrasa de scris iar de la acest concurs si-a dorit "sa imparta buna experienta si sa cunoasca persoane noi". Ionut Marian Harjanu crede ca "cine nu cade nu se poate inalta" iar Costina Elena Craciun a marturisit prezentatorilor concursului ca este o fire copilaroasa si altruista. "Vreau sa ma bucur de fiecare moment frumos al vietii si sa invat din fiecare esec. Vreau sa ma autodepasesc", s-a confesat concurenta Iulia Elisabeta Chiritoiu, in timp ce Ionut Capraru a mentionat ca este atras de tot ceea ce este nou si isi doreste ca sa intre… in lumea artei! Din postura unei concurente timide Elena Nicoleta Novac a declarat ca "limbajul trupului este unul din cele mai simple moduri de a te exprima" iar Silviu Bejan este convins ca "peste ani, participarea la acest concurs va deveni o amintire si o experienta frumoasa!"

Concurenta Andrada Baroti s-a aratat a fi o persoana competitiva, Vlad Iancu a mentionat ca are simtul umorului foarte bine dezvoltat, fiind si … o persoana pofticioasa. Despre concurenta cu numarul 7, Alexandra Bordei, ce are in palmares si titlul de vicecampioana nationala la innot, s-a amintit ca se ataseaza foarte usor de persoanele din jurul sau dar si faptul ca nu fuge de responsabilitati, luand totul in serios! O marturisire primita cu multe aplauze, "la scena deschisa" a fost a concurentei Maria Abaza: "Increderea este cel mai important lucru; cu cat ai mai multa incredere in tine, cu atat stii mai bine cum sa traiesti!" O impresie aparte in acest concurs a facut Ionut Adrian Rotaru, care practica de 9 ani fotbalul si este indragostit de… actorie! Imboldul sau este: "Lupta pentru tot ceea ce iti doresti! «Secretul» nu este sa iti doresti tot ceea ce este ci… sa ai tot ceea ce iti doresti!" Prima proba a concursului, cea a tinutei de zi, a aratat un numar de opt concurenti si opt concurente, cu totii plini de viata si de optimism, ce s-au bucurat de fiecare moment petrecut pe scena Casei de Cultura. Ei si-au pus in valoare talentul dar si seriozitatea, fiind gata de a se autodepasi, pentru realizarea unui show spectaculos. Asa a fost si la proba de dans, la care concurentii au imbracat tinute la fel, ei avand o evolutie artistica "la inaltime". Concursul a avut si o proba - surpriza, prin care s-a testat spontaneitatea concurentilor, ei trebuind sa gaseasca rime potrivite anumitor cuvinte ori sa "improvizeze" o reclama comerciala pentru un produs, ce a fost mentionat de catre prezentatorii spectacolului.

Proba de talent si aptitudini artistice "a dat frau liber" celor care s-au aflat in lupta pentru obtinerea premiilor acestui concurs. Astfel, concurenta Elena Cristea a dat glas unui frumos cantec popular ("Doamne, ocroteste-i pe romani", din repertoriul indragitei interprete ardelene Sava Negrean Brudascu), Roberta Giulia Petcu a interpretat o scurta lucrare simfonica la flaut iar Ionut Grigoras a realizat un desen in contratimp. Elisabeta Chiritoiu a cuprins intr-un monolog "o zi din viata unui adolescent" , care incepe mereu cu "hai scoala odata, sa mergi la scoala!" Ca un lucru deosebit este ca interpreta acestui monolog a interactionat cu publicul, mentionand ca "chiar daca adolescentii nu au «griji si probleme», aceasta este perioada cand… copiii incep sa-si creasca parintii!" Ionut Capraru a interpretat un dans sugestiv, prin care ne-a aratat "ce vremuri traim" iar alti concurenti au prezentat momente artistice in care s-au aflat "pe aripile dansului" si ale … umorului (Vlad Iancu "a incercat" o conexiune a sa cu… stramosii iar Alexandru Ioan Radu a concluzionat ca "din fiecare carte sa ne ramana ceva, macar copertile!") La aceasta proba au impresionat si demonstratia de karate a concurentei Alexandra Bordei precum si prezentarea unor scenete comice (una fiind "Floricica si Intunericul", interpretata de Ionut Adrian Rotaru). La interpretarea unor melodii de muzica usoara au stralucit concurentele Costina Craciun (nimeni alta decat… vedeta muzicii usoare, ce are in palmares numeroase succese muzicale ) si Andrada Baroti, in cadrul spectacolului evoluand pe scena si alte "staruri" onestene (Madalina Alupoaie si Andrada Bratovianu, care s-au remarcat la mai multe concursuri nationale). Este de remarcat interpretarea, plina de romantism, a unei melodii cuceritoare de catre Andrada Baroti ("Tu n-ai avut curaj / Nici chiar de dragul meu / As fi dat un regat / Ca sa fii fericit! / … / Ce-o fi fost in mintea mea? / Am ales cu inima!")

Este de evidentiat si fantezia muzicala prezentata de catre concurenta Maria Abaza. La proba tinutelor de seara, cu multa eleganta concurentii s-au intrecut sa fie la inaltime, astfel ca au fost sustinuti prin nesfarsite ropotele de aplauze. In cadrul Concursului "Lady's & Mister Bond" Colegiul National "Grigore Moisil" au fost acordate premii ce au apreciat fotogenia, popularitatea, spontaneitatea, naturaletea concurentilor. Cu ingaduinta ca nu putem aminti toti castigatorii acestui concurs mentionam ca "Miss Naturalete" a fost desemnata Andrada Baroti, "Miss Eleganta" - Alina Cristea, "Miss Rafinament" - Alexandra Bordei, "Miss Fotogenie" - Giulia Roberta Petcu, "Miss Originalitate" - Elisabeta Chiritoiu iar "Miss Carisma", Diana Novac. La aceleasi categorii pentru "Mister Naturalete" juriul a desemnat pe Vlad Iancu in timp ce titlul de "Mister Eleganta" a revenit lui Ionut Capraru, "Mister Rafinament" - Octavian Coste, "Mister Fotogenie" - Alexandru Ion Radu, "Mister Carisma" - Silviu Bejan iar "Mister Originalitate", Razvan Grigoras. Daca "Miss Popularitate" a fost desemnata Maria Abaza (ea clasandu-se pe locul 2 al concursului alaturi de Ionut Adrian Rotaru), de titlul de "Lady ‘s Bond" Colegiul National "Grigore Moisil" s-a bucurat concurenta Costina Craciun in timp ce mult ravnitul titlu "Mister Bond " de la acest colegiu a revenit concurentului Ionut Harjanu. Mentionam ca la buna organizare a acestui spectacol au contribuit si profesorii Elena Mandel (consilier educativ), Simona Codreanu, Constantin Jupenschi si Mihaela Vasilache iar gazda acestei manifestari - Casa de Cultura a Sindicatelor din Onesti a fost la inaltime, la fel ca si publicul spectator.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII