Cauta
«Langa brad cu Mos Craciun»11/01/2018


Surprizele Clubului Elevilor Onesti

Aula de la Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" a gazduit, miercuri, 13 decembrie spectacolul de Craciun pregatit de Clubul Elevilor Onesti, intitulat "Langa brad cu Mos Craciun". Programul artistic prezentat de copiii si tinerii ce frecventeaza aceasta institutie a fost unul divers, dar mai ales unic prin sinceritatea si puritatea cu care ei au transmis emotia sarbatorilor de iarna. Desi au fost coplesiti de emotii, dar foarte curajosi, cei mai multi dintre ei au pasit cu incredere pe scena si s-au comportat ca niste adevarati artisti.

Sub coordonarea profesorului Iulian Munteanu , coordonatorul Cercului de muzica vocal - instrumentala, Grupul de chitare a "spart gheata" si a adus multa caldura in sufletele celor prezenti, cantand colindele "Deschide usa crestine" si "D-auzi gazda". De asemenea, Ciubotaru Larisa a adus magia sarbatorilor mai aproape prin interpretarea colindului "O, ce veste minunata!". Respectand tema spectacolului, publicul a fost delectat si cu cantece de iarna precum "Poveste de Craciun" (Rizoiu Flavia), "Magia Craciunului" (Aspataritei Irina), "Aleluia" (Catea Luiza), "Toti copiii" (Bucioaca Ilinca), "Vis de iarna" (Cristea Ioana), dar si de o melodie in limba engleza interpretata de Anastasia Purcaru, "Can you feel", toate acestea transformand atmosfera intr-una de basm.

Povestea insa nu ar fi fost completa fara dansurile moderne, care s-au "strecurat" printre momentele vocale si instrumentale. Cele cinci formatii de dans modern, care sunt indrumate cu mult profesionalism de catre prof. Mariana Osteanu, au abordat stiluri diferite si au adus pe scena ritmuri din diverse genuri muzicale. Trupele "Fluturasii", "Simbol" si "Felix" au demonstrat cu multa pasiune si talent ca dansul modern este pentru toate varstele, formatia de majorete "Mozaic" ne-a bucurat cu "o explozie de energie", iar dansul popular stilizat al celor de la "Styll" a starnit ropote de aplauze.

In incheierea spectacolului, fetele de la cercul de design vestimentar, coordonat de doamna profesoara Adriana Olteanu, au prezentat creatiile realizate in cadrul acestui atelier, ele pasind pe scena cu multa incredere. Bluze, esarfe, fuste si rochii, toate asortate si combinate cu grija, au fost prezentate spectatorilor onesteni in stilul marilor case de moda.

De asemenea, pe holurile Bibliotecii Municipale "Radu Rosetti" au fost expuse si lucrarile realizate de elevii ce frecventeaza Cercul de pictura / desen (coordonat de prof. Beatrice Pasoi). Acestea s-au armonizat cu perioada sarbatorilor de iarna: braduti "mozaic" ornati si pictati in diverse culori. Remarcabila este rabdarea realizatorilor desenelor la detalii si maniera interesanta in care prof. coordonator Beatrice Pasoi a reusit sa-i indrume pe micii pictori sa-si astearna imaginatia pe coala de hartie. Expozitia a fost completata de frumoase masti populare traditionale, pe care elevii le-au realizat in cadrul Cercului de Ecologie si Protectia Mediului, coordonat de prof. Anca Rotaru.

Parinti, copii de toate varstele, bunici si prieteni s-au simtit extraordinar in cadrul acestei festivitati restranse si au avut grija sa ii incurajeze si rasplateasca pe copiii talentati cu cel mai frumos si drag dar al artistilor: aplauzele.
Adda Pricope


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu