Cauta
Liberalii din judetul Bacau propun Rezolutia pentru Moldova23/07/2015


Liberalii din judetul Bacau au propus la 28 iunie 2015 o rezolutie la care doresc ca sa adere toate filialele Partidului National Liberal din Moldova. In redactarea acestei hotarari s-a avut in vedere ca in absenta oricaror programe guvernamentale, Regiunea de Nord Est a Romaniei este cea mai saraca regiune din Europa. Actuala abordare a statului roman este de a investi tot in judetele bogate, ignorand Moldova, atitudine ce creste disparitatile regionale iar deciziile luate duc cu gandul la o strategie de dezbinare. De asemenea, este de remarcat faptul ca nici macar una dintre primele 20 de investitii publice ale statului roman nu se afla in Moldova, desi aici locuieste aproximativ 25 la suta din populatia tarii iar depopularea masiva a regiunii risca sa devina un fenomen al caror efecte negative se vor vedea in timp.Rezolutia pentru moldova - misiune liberala, viziune regionala - are urmatorul text:
"1. Moldova are nevoie de o strategie! Regiunea Nord - Est a Romaniei, Moldova istorica, trebuie sa beneficieze de programe de dezvoltare. Solicitam viitorului Guvern liberal sa faca din Moldova prioritatea Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea, investitiile, atragerea de fonduri europene prin programe guvernamentale.
2. Moldova are nevoie de dezvoltarea celui mai sanatos motor al oricarei economii. Intreprinderile Mici si mijlocii din Moldova au nevoie de sustinere guvernamentala transparenta, de programe de sprijin care sa le permita sa actioneze de la egal la egal cu orice competitor pe piata comuna europeana.
3.Moldova are nevoie de infrastructura de apa, canal, gaze, acces la internet si telefonie. Un procent insemnat din populatia acestei regiuni traieste in secolul al XXI-lea fara apa curenta si fara canalizare. Nimeni nu poate fi impiedicat sa plece si nici incurajat sa revina acasa, daca nu are aceste facilitati normale pentru secolul in care traim.
4.Moldova are nevoie de autostrazi si drumuri expres care sa lege orasele ei de principalele orase ale Romaniei (Bucuresti, Brasov, Sibiu, Oradea, Timisoara) si care sa asigure acces facil spre restul Europei. Avem aeroporturi la Suceava, Iasi si Bacau dar retelele de drumuri care leaga aceste aeroporturi de orase nu sunt modernizate.
5.Moldova are nevoie de o strategie regionala de dezvoltare economica, axata pe agricultura si industrii generatoare de locuri de munca si profit - industria petrochimica, industria alimentara, industria lemnului, IT, industrii creative.
6. Moldova are nevoie de o strategie regionala de producere a energiilor alternative, de parcuri eoliene, solare, panouri fotovoltaice, un domeniu pentru care, in precedentul exercitiu bugetar multianual european, s-au acordat fonduri , dar care, din pacate nu au ajuns si in aceasta regiune.
7. Moldova are nevoie de o strategie regionala de promovare a turismului si sustinerea dezvoltarii acestuia, inclusiv prin dezvoltarea fondurilor europene. Realizarea de trasee si pachete regionale, cu grad mare de atractivitate, promovate in spatiul european, asiatic, nord - american si sud - american.
8. Moldova are nevoie de o politica fiscala liberala, o fiscalitate care sa asigure predictibilitate si care sa diminueze valoarea impozitelor pentru locurile de munca nou create, cel putin cu valoarea ajutorului de somaj corespunzator. Moldova are nevoie de taxe si impozite locale scazute.
9. Moldova are nevoie de un sistem de scolarizare in concordanta cu piata muncii, prin care programele educationale (liceale, vocationale, universitare si masterale) sa fie corelate cu viziunea de dezvoltare economica a regiunii.
10. Moldova are nevoie de oameni merituosi in fruntea administratiilor locale, oameni cu viziune, capabili sa initieze si sa dezvolte proiecte. Doar cu o strategie regionala comuna vom reusi atragerea de fonduri europene in exercitiul bugetar 2014 - 2020".

In 10 puncte

Odata cu promovarea si popularizarea acestei rezolutii onestenii au fost chemati si sa semneze pentru demisia din functia de prim - ministru a lui Victor Ponta. Pentru acest lucru au fost prezentate mai multe motive foarte importante. Astfel se solicita ca Victor Ponta sa isi dea demisia din functia de prim- ministru pentru motivele:
-Blocarea justitiei, prin votul acordat de majoritatea parlamentara PSD- UNPR in sprijinul senatorilor si deputatilor acuzati de coruptie.
-Ratarea absorbtiei fondurilor europene, domeniu in care in 2015, ultimul an in care acestea pot fi atrase, progresul a fost de numai 3 la suta.
3.Prabusirea investitiilor publice, cu efect direct asupra locurilor de munca.
4.Izolarea Moldovei prin faptul ca nici macar una dintre primele 20 de investitii ale statului nu au fost in aceasta zona.
5.Izolarea Onestiului pana cel putin in 2023, cel mai optimist termen pentru autostrada Bacau - Brasov.
6.Impartirea romanilor in cetateni de rang 1 si rang 2, prin instituirea pensiilor speciale pentru unele categorii, inclusiv parlamentari.
7.Este seful celui mai penal Guvern, cu cei mai multi ministri sub urmarire penala sau trimisi in judecata.
8.Victor Ponta insusi este urmarit penal, pentru banii incasati prin intermediul cabinetului de avocatura a lui Dan Sova, pe care PSD l-a salvat la ridicarea imunitatii parlamentare.
9.Nu a vorbit deloc despre faptul ca jaful de pe platforma petrochimica a Onestiului s-a petrecut in timpul Guvernarii PSD, fiind condamnati inclusiv lideri sau sponsori ai PSD.
10.A tolerat, prin intermediul Prefecturii, mentinerea in functia de primar al Onestiului a lui Victor Laurentiu Neghina, condamnat pentru coruptie.
Mentionam ca in Onesti continua strangerea de semnaturi pentru ca Victor Ponta sa isi dea demisia din functia de prim - ministru, fiind multi locuitori ai municipiului care si-au exprimat aceasta dorinta. Este de remarcat faptul ca tinerii liberali onesteni (membri ai Organizatiei de Tineret a PNL Onesti, condusa de Alexandru Bulisca), dornici de revigorarea municipiului Onesti si ingrijorati de viitorul fara un orizont cu locuri de munca, s-au implicat foarte mult in aceasta actiune.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
ypse
#1 : 27/07/2015, 07:58
Liberali, de ce are nevoie Moldova mai stim si noi, solutii ar fi fost bine sa prezentati.Cat despre cele 10 motive de demisie ale lui Ponta nu pot sa spun decat ca alta data erati mai inspirati atat pe forma cat si pe fond.


IMAGINEA SAPTAMANII