Cauta
Liberalii onesteni nu vor „uniune” cu Lemnaru10/03/2011

Penelistii onesteni nu par dispusi sa faca alianta cu Emil Lemnaru (PSD). Reprezentantii organizatiei liberale sustin ca edilul actioneaza neprincipial, ca si cand in judetul Bacau Uniunea Social Liberala (USL) ar fi fost constituita deja. Mihaela Badic, presedintele organizatiei locale a PNL, spune ca USL este inca departe de a se materializa si ca liberalii nu tanjesc la functia de viceprimar al municipiului de pe Trotus. In urma cu doua saptamani, Badic declara pentru Onesti Expres ca infiintarea USL in judetul Bacau ar putea fi o problema de luni de zile.

Liberalii onesteni privesc cu circumspectie infiintarea USL in judetul Bacau. Reprezentantii PNL Onesti sustin ca "uniunea" cu PSD nu va duce, in mod obligatoriu si neconditionat, la o colaborare locala cu primarul Emil Lemnaru (PSD). Prin vocea presedintelui PNL Onesti, Mihaela Badic, liberalii sustin ca in ultimele saptamani edilul social-democrat ar fi intreprins mai multe actiuni neprincipiale incercand sa forteze mana PNL in contextul infiintarii USL. "Se incearca o colaborare cam neprincipiala la Onesti, din punctul nostru de vedere. Prin natura functiei, domnul primar initiaza tot felul de proiecte, dar mi se pare ca incearca sa forteze lucrurile", a apreciat Badic. Ea a mai declarat ca ipoteza semnarii protocolului USL la nivel de judet nu-i obliga pe liberalii onesteni sa colaboreze cu PSD. "Chiar daca se va semna acest protocol, nu suntem obligati sa avem protocol si pe Onesti. Eu vad o negociere si in plan local, independenta de protocolul USL, daca acesta va fi semnat in plan judetean", a declarat Badic.

Nu vor functia de viceprimar

Liberalii mai spun ca functia de viceprimar al Onestiului nu apartine, obligatoriu, PNL si ca partidul ar putea sa renunte la nominalizarea unui pretendent la functie. "Nu ne obliga nimeni sa luam aceasta functie. Nu ne poate impune nimeni sa nominalizam un viceprimar", a opinat Mihaela Badic, care a amintit ca protocolul USL se refera doar la municipiile de resedinta si la Consiliile Judetene, nu si la celelalte orase sau localitati din judet.
In urma cu o saptamana, liberalii onesteni au sustinut demisia viceprimarului Constantin Florian (PDL), apreciind ca in contextul protocolului USL pedelistul trebuie sa renunte la functie. Aceeasi Badic a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca mariajul dintre PSD si PNL este unul de "interes" si ca PNL Onesti nu va deveni o anexa politica a PSD Onesti.
"Recunosc ca este din interes «casatoria» dintre PSD si PNL si una dintre parti are un interes ceva mai mare, deci trebuie sa ofere ceva mai mult. PNL isi va pastra identitatea, el ramane un partid de dreapta si nu va fi anexa sau accesoriu la PSD Onesti. In privinta schimbarii viceprimarului si alegerii unui nou viceprimar, lucrurile trebuie privite in ansamblu. Este posibilitatea ca municipiul sa aiba un viceprimar care sa se impuna. Cert este ca Onestiul va ramane un timp fara viceprimar. Nu este obligatoriu sa obtinem functia de viceprimar", decreta Badic in cadrul conferintei de presa amintite.

USL, o himera in judetul Bacau?

Miercuri dimineata, delegatiile PSD si PNL din judetul Bacau s-au intalnit la sediul din Bucuresti al PNL in vederea parafarii protocolului USL pe judetul Bacau. Alaturi de Galati, Bacaul a ramas singurul judet din tara in care USL nu este inca infiintata. Potrivit unor surse apropiate conducerii PNL Bacau, Romeo Stavarache a declarat ca liberalii bacauani nu vor sa faca "uniune" cu pesedistii, mentinandu-si astfel linia unor declaratii facute pe tot parcursul lunii februarie. "Niciunul din oamenii lui Hrebenciuc nu va fi pe liste. Nu voi accepta ca acolitii lui Hrebenciuc sa ajunga pe liste alaturi de noi", decreta Stavarache cu privire la oportunitatea existentei unor liste comune PSD - PNL la alegerile locale din 2012. Din partea PSD au participat la discutiile de la Bucuresti privind semnarea protocolului USL Bacau Viorel Hrebenciuc, Dragos Benea, Virgil Mandru, Lucian Sova, respectiv Dan Tataru, toti membrii in conducerea PSD Bacau. Liberalii bacauani au deplasat in capitala un contingent de politicieni, in dorinta de a demonstra conducerii centrale a partidului ca toata organizatia este impotriva aliantei cu PSD si nu doar liderul Romeo Stavarache (Stavarache, Lucian Ciubotariu, Dragos Luchian, Ionel Palar, Corneliu Pricope, Cristian Cojocaru).
Lucian Bogdanel


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
titelcech@yahoo.com
#5 : 03/05/2011, 15:04
se vede ca esti frustrat anonimule,mai ales ca esti si anonim si nimeni nu te baga in seama, ai vrea tu fii asa ''taran" dar poti?
Anonymous
#4 : 27/04/2011, 23:23
ce mutra de taranca proasta
seche
#3 : 15/03/2011, 15:04
poza este in asa fel facuta ca sa-i scoate caracterul(de scor_ie) mai in evidenta
evreul
#2 : 14/03/2011, 08:42
pnl onesti va disparea in marea psd. garantat
mihail
#1 : 11/03/2011, 09:49
Poza asta de jos in sus a fost facuta cu camera ascunsa?


IMAGINEA SAPTAMANII