Cauta
Mihaela Badic, discurs in forta in fata lui Crin Antonescu 09/12/2013

Crin Antonescu, atent la discursul Mihaelei Badic
Lasati gargara, vrem bani pentru comunitatile pe care le conducem - e mesajul pe care Mihaela Badic, primarul comunei Helegiu l-a transmis liderilor liberali in cadrul Delegatiei Permanente a PNL Bacau, la care au participat presedintele liberalilor, Crin Antonescu si secretarul general al PNL, Eduard Hellvig.

La Delegatia Permanenta a PNL Bacau au venit in fata liberalilor din judet, fie ei primari, consilieri locali sau simpli membri, Crin Antonescu si Eduard Hellvig. Au vorbit mobilizator, in fata lor invitatii speciali de la Bucuresti, parlamentarii Dragos Luchian, Viorica Marcu, Ionel Palar, Lucian Ciubotaru, presedintele de onoare al PNL Bacau, Mihai Ichim, dar si primarii Romeo Stavarache - Bacau si Viorel Miron - Comanesti. Singura care s-a adresat in special presedintelui Senatului, Crin Antonescu a fost Mihaela Badic, primarul comunei Helegiu si vicepresedinta a PNL Bacau: „Aveam nevoie de prezenta dumneavoastra in teritoriu. Sunt multe, multe de spus. Ma fac purtatorul de cuvant al primarilor din mediul rural. Sa stiti ca - daca nu stiati deja - politica se face pe voturi, si pentru a avea voturi noi, primarii, trebuie sa avem investitii. Este o perioada delicata. Ni se cere mult, suntem constienti ca este un schimb, dar avem nevoie de sustinerea dumneavostra, de sustinerea Guvernlui, de sustinerea tututor factorilor de decizie pentru ca noi sa avem rezultate. Degeaba pretindem de la acesti oameni, daca noi, care suntem in prima linie, si suntem noi, primarii, in prima linie, nu putem sa venim cu argumente. E frumos sa spunem o sa fie, dar pana o sa fie oamenii ne taxeaza cu ce a fost sau ce ati facut”, a pus Badic piciorul in prag.

Mihaela Badic a facut trimiteri concrete la lucrari incepute in 2008 la Helegiu si nefinalizate: „As vrea sa va amintesc doar de Ordonanta 28, probabil stiti ce s-a intamplat cu Ordonanta 28. Haideti sa incercam sa fim coerenti si daca tot suntem la guvernare sa si guvernam. Spuneati ca vreti si vrem si noi cu totii sa simtim mai conturat profilul ministrilor. Si noi vrem, domnule presedinte (n. red. presedintele PNL, Crin Antonescu). Haideti sa vedem cat de conturati sunt ministrii nostri, sa ne arate si noua sprijinul, pentru ca acesta este rolul nostru: sa facem ceva pentru comunitatile noastre.”

PNL, facut de PSD. Antonescu: „Aceste greseli vor fi schimbate si anul viitor”

Presedintele PNL Crin Antonescu i-a raspuns in cuvantul sau Mihaelei Badic. „E foarte clar pentru mine si de la Bacau, unde forta dumneavostra este incomparabil mai mare decat in alte parti, (…), ca noi, la nivelul central al conducerii partidului, la nivelul Guvernului, la nivelul administratiei centrale prin reprezentantii nostri (…) am ramas datori. Si spun „am ramas”, desi nu sunt membru al Guvernului.(…) Am ramas datori cu mai multa forta, prezenta, continut si afirmare la vedere a partidului la nivelul Guvernului. Am ramas datori cu mai multa preocupare precisa si actiune in consecinta fata de structurile noastre din teritoriu. Am ramas datori fata de cetatenii care cred ca Partidul National Liberal are o raspundere si o menire, cu mai multa forta. Am ramas datori nu pentru ca nu am avea aceasta forta, nu pentru ca nu am putea-o manifesta si folosi, ci, pur si simplu, pentru ca in ceea ce ma priveste am preferat sa plec de la prezumtia de buna-credinta, sa nu ma comport fata de aliatul meu ca fata de un posibil dusman, sa cred si sa respect angajamentele de anvergura pe care ni le-am luat in fata cetatenilor Romaniei impreuna cu aliatii nostri. Acolo cred ca am gresit eu. Altii poate au gresit din alte motive, dar, oricare ar fi motivele aceste greseli vor fi indreptate”, a afirmat Crin Antonescu pe scena Teatrului de Vara Radu Beligan din municipiul Bacau.
Teodora Ciuraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
aneta
#1 : 18/12/2013, 07:21
am citit discursul prezentat, felicitari, eu nu fac parte din politica, dar va apreciez mult. Ati vazut ca macar ati obtinut niste promisiuni si in acelasi moment presedintele acestui partid si-a acceptat erorile.
Ultima modificare: 18/12/2013, 17:19 - user  


IMAGINEA SAPTAMANII