Cauta
Olimpicii 2017 ai Colegiului National «Dimitrie Cantemir» din Onesti28/04/2017

Invatatura, care poate fi o avere ("sa inveti pentru tine, dar sa stii pentru toti" - dupa cum a notat marele invatat Nicolae Iorga), a dat roade deosebite la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" din Onesti, un mare numar de elevi castigatori ai etapei jedetene a olimpiadelor scolare fiind prezenti in aceste zile la etapa nationala a acestor olimpiade. Din capul locului este de remarcat faptul ca acest colegiu onestean detine "monopolul" (dand cei mai multi castigatori din judet!) la Olimpiada Nationala de Fizica. Astfel, sapte "cantemireni" sunt in lotul judetului Bacau prezent la aceasta olimpiada, ei fiind: Andrei Tudor Iliescu , Andrei Valentin Negureanu (la clasa a VII-a), Daria Maria Dragan, Mihai Cristian Tudor, Iarina Maria Plesoianu, Stefan Stefanescu (la clasa a VIII-a) si Teodora Bulichi (la clasa a XI-a). Mentionam faptul ca "olimpicii" la Fizica din clasele a VII-a si a VIII-a sunt pregatiti de prof. Lenuta Basoc iar Teodora Bulichi este indrumata de prof. Costin Dobrota si… sunt foarte asteptate rezultatele de la Olimpiada Nationala de Fizica, ce are loc la Targu Jiu, unde nu mai putin de 700 de elevi si profesori sunt nerabdatori sa afle premiile pentru clasele VI-XII.

La Olimpiada "Lectura ca abilitate de viata", unde subiectele sunt de diferite nivele, este prezenta eleva Maria Bianca Filip (din clasa a VIII a), ea fiind indrumata de prof. Adina Mitroiu. Ramanand la elevii din ciclul gimazial al Colegiului National "Dimitrie Cantemir" notam ca la Olimpiada Nationala de matematica, la clasa a V a, participa David Andrei Dragan (prof. indrumator Ovidiu Codreanu). Sub indrumarea aceluiasi profesor, de la clasa a IX a la aceasta olimpiada (ce se desfasoara la Timisoara si care a ajuns la editia a 68 a!), este prezent si liceanul Horia Paul Nicolcea.

Iata si alti elevi de la Colegiul "Cantemir" care participa in aceste zile la Etapa nationala a Olimpiadelor scolare: la clasa a XII a, Delia Ioana Gavriliu (indrumata de prof. Gabriel Fornica Livada), la Olimpiada Nationala de Limba Franceza; la clasa a X a, Andrei Paraschiv (prof. indrumator Roxana Ciugudean), la Olimpiada Nationala de Limba Engleza; la clasa a VIII-a, Cosmin Cercel (prof. indrumator Maria Cercel), la Olimpiada Nationala de Limba Latina. Colegiul National "Dimitrie Cantemir" din Onesti are liceeni calificati si la Etapa nationala a Olimpiadei de Tehnologia Informatiei (TIC), fiind vorba de Mihai Lacatus (clasa a X-a) si Felix Ifrim (de la clasa a XI-a), ce sunt indrumati de catre prof. Diana Tanga. Mai remarcam calificarea elevei Irina Moisa la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar, la sah (profesor indrumator Luminita Ifrim) dar si participarea elevei Andreea Alexia Danila, de la clasa a VI a la Concursul national de lectura si interpretare transcurriculara "Ionel Teodoreanu", acest concurs fiind inscris in Calendarul national al Ministerului Educatiei Nationale.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu