Cauta
PNL a „divortat” de Lemnaru03/11/2011


Liberalii vor avea candidati proprii la Onesti

Delegatia permanenta a PNL Bacau s-a reunit duminica trecuta la Centrul de Afaceri. Liberalii au stabilit ca vor avea candidaturi proprii in judet, la localele de anul viitor. Deputatul Ionel Palar a preluat conducerea organizatiei Onesti, partidul anuntand ca va candida separat de PSD in municipiul de pe Trotus. Mihaela Badic, fostul presedinte al PNL Onesti, a declarat ca parteneriatul cu PSD produce deservicii PNL si ca in ultima jumatate de an au existat mai multe initiative ale municipalitatii onestene care au lovit in electoratul liberal local.

PNL a dat divort de PSD la Onesti. Desi de aproximativ jumatate de an liberalii au viceprimar in orasul de pe Trotus, in virtutea infiintarii USL in judetul Bacau, PNL a stabilit ca se va separa de PSD la localele de anul viitor. Penelistii bacauani au decis, in cadrul delegatiei permanente de duminica trecuta, sa propuna candidati proprii in localitatile din judet, printre acestea numarandu-se si municipiul Onesti, unde liberalii vor veni cu o lista proprie de candidati la locale.
Pentru ca o parte din organizatie a fost “scapata” sub influenta sefului PSD Onesti, Emil Lemnaru, liberalii au decis sa opereze o schimbare la varful organizatiei. Interimara Mihaela Badic a fost inlocuita cu deputatul Ionel Palar care se ocupa de destinele organizatiei liberale onestene incepand cu luna noiembrie.

Problemele au aparut odata cu viceprimarul

Badic a recunoscut ca parteneriatul cu PSD aducea deservicii PNL-ului si ca in ultimele luni, desi liberalii au viceprimar, masurile implementate de municipalitatea onesteana au lovit in electoratul penelist din Onesti. Fostul presedinte al liberalilor onesteni a declarat ca nu se pune problema unei colaborari cu Lemnaru si ca problemele pentru partid au inceput sa apara in momentul in care PNL a primit functia de viceprimar din partea pesedistilor. “In felul acesta nu se mai putea. Daca PNL doreste sa aiba un primar si noi vrem sa avem un primar la Onesti, trebuie sa ne distantam de PSD. Nu exista sedinta de consiliu local fara o masura care sa loveasca in electoratul nostru. S-au majorat taxele, s-a votat impotriva informatizarii spitalului etc. Astfel de masuri lovesc in electoratul PNL”, a afirmat Badic.

„USL nu inseamna candidaturi comune”

Fostul presedinte al PNL Onesti a declarat ca a ramas in biroul de conducere a organizatiei prezidate acum de Palar. Badic a mai spus ca USL nu inseamna candidaturi comune in judet, ci doar cooperare administrativa. Aceasta - a apreciat ea - nu a fost posibila in municipiul Onesti. “USL nu inseamna candidati comuni in judet. Nu scrie in protocol asa ceva. USL inseamna colaborare. Nu a mers. La Onesti, USL nu a insemnat niciodata candidati comuni. Postura de viceprimar a PNL este ca si cum ai sluji la doi domni. PNL castiga mai mult daca merge singur in alegeri”, a opinat Mihaela Badic.

Relatie nefunctionala

Alianta PSD - PNL de la Onesti a fost, de la bun inceput, sortita esecului. Incepand cu aprilie 2011, liberalii detin functia de viceprimar, prin Mihai Sova. Acesta din urma a ajuns sa execute ordinele edilului sef, Emil Lemnaru, fapt care i-a nemultumit pe liberali. Mai mult, sustin voci din PNL Onesti, influenta lui Lemnaru s-a extins si asupra consilierilor locali ai PNL. Astfel, desi la partid discutau una, alesii penelisti ajungeau sa voteze alta in sedintele CL Onesti. Liberalii sunt nemultumiti si din cauza faptului ca in ultima jumatate de an, de cand detin portofoliul de viceprimar, municipalitatea condusa de Lemnaru nu a promovat niciun proiect propus de PNL.
Lucian Bogdanel

„Voi incerca sa reactionez cum nu am facut-o pana acum! Daca Romeo Stavarache la Bacau nu poate cu Viorel Hrebenciuc, nici eu nu pot cu Emil Lemnaru.”
Mihaela Badic


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
cicio
#9 : 29/12/2011, 20:23
Primarul este cel mai mare hot din onesti.Vine el vremea sa plateasca.
Anonymous
#8 : 28/12/2011, 19:49
Felicitari, d-lor liberali, ati castigat un nou membru; va voi cauta!!!
teleguta
#7 : 17/11/2011, 11:37
Mai Sandule, ia da-ne si procentele pe persoane,Neghina(sau UNPR-ul)nu are nimic,asta ca sa te credem pe cuvant
gion
#6 : 08/11/2011, 08:49
din pacate nu cred acest lucru. este ultima diversiune USL. daca este adevarat viceprimarul sa faca bine si sa plece din functie.altfel e degeaba
SANDU
#5 : 05/11/2011, 10:36
SONDAJ FACUT CU ELEVII VOLUNTARI ; -PSD53% ,PNL 21%, PRM 10% ,PDL 8%,PP 3%,PNTCD2%,altii3% Sondaj facut pe 1350 persoane la ONESTI ,eroare + - 3%
Anonymous
#4 : 03/11/2011, 14:27
POSTEAZA ARTICOLUL PE CARE L-AM TRIMIS
DICU
#3 : 03/11/2011, 11:18
Aceasta fosta presdinta PNL nu a inteles ca USL -ul are rolul opririi hausului economic si social al tarii .Pe plan local uni consilierii liberali sub influenta BADIC au votat impotriva intereselor comunitatii ,sustinand interesele societatilor comerciale ce apartin unor liberali ,vezi ONEDIL ,APA-CANAL siONSAL ce sunt ale lui Budeanu ,spatii comerciale ale lui CHELMUS .Onestenii nu pot uita marea inginerie financiara prin care liberalii condusi de Chelmus si Budeanu au furat spatiile comeciale de peste 60 miliarde lei ,sustinuti de fostul minstru al justitiei STOICA .In perioada 2004-2008 PNL-ul si PDL-ul care formau alianta D.A. au inchis RAFO si au falimentat CAROMUL.Penru functionarea USL-ului in judetul BACAU ,al de BADIC si STAVARACHE nu au ce cauta in PNL
edy
#2 : 03/11/2011, 10:12
E tare de tot primarita!
DANC
#1 : 03/11/2011, 09:13
Doamna Badic va felicit ca ati luat aceasta decizie si sper ca la anul sa nu-l mai avem pe acest primar si electoratul trebuie sa inteleaga.Va dau un exemplu cum acest primar ne sfideaza crezandune si prosti dar nu e asa.Intrebati primarul de ce la copii care fac performanta reprezentand municipalitatea si au rezultate nu li se da sala de sport pe timp de iarna iar la alti care nici nu stiu nici sa tina racheta in mana da,de ce?EXEMPLU;Copilul lui Serban(fabrica de paine)i s-a dat si anul trecut(LICEUL ENERGETIC) si anul acesta(LICEUL MATE-FIZICA) in ciuda deciziei pe care a luat-o de a nu inchiria la nimeni nici o sala dar ginerele primarului pe nume Ionescu fiind bun prieten cu Serban a mers si s-a impus in fata lui tata socru si uite cum se rezolva problema iar noua ni s-a zis sa jucam in camp.Halal de primar


IMAGINEA SAPTAMANII