Cauta
Proiecte gratuite pentru „ferme familiale” cu fonduri europene19/06/2013

Proiecte gratuite pentru ferme familiale de subzistenta
Ministerul Agriculturii promite proiecte tip gratuite pentru ferme de vaci, pentru cresterea pasarilor, de crestere si ingrasare a porcilor, ferme de legume in camp si in spatii protejate, proiecte care sa fie implementate cu fonduri europene, nerambursanile.

50.000.000 euro vor fi puse la bataie, cel mai probabil dupa 15 iunie, conform declaratiilor reprezentantilor Ministerului Agriculturii, pentru Masura 1.2.1. „Modernizarea exploatatiilor agricole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), masura destinata in 2013 „fermelor familiale”. Pentru sesiunea din 2013 Ministerul a pregatit sase proiecte tip care vor fi date gratuit celor care vor sa atraga fonduri europene. „In primul rand, proiect tip pentru ferma de faci destinata productiei de lapte, pentru maxim 20 de capete, ferma de legume in camp, maxim 2 hectare, ferma de legume in spatii protejate in maxim 1000 de mp, livada de pomi si arbusti fructiferi maxim 5 hectare; ferma pentru cresterea pasarilor, gaini ouatoare, maxim 4.000 de capete; fermele de crestere si ingrasare porci, maxim 100 de capete. Deci, sunt 6 proiecte tip pe care le elaboreaza in momentul de fata Ministerul Agriculturii. Ele vor fi puse la dispozitia gratuita a beneficiarilor, dar sigur ca si cei care vor sa inceapa afaceri in alte domenii eligibile pe masura 1.2.1. pot face cu proiectele proprii, pe care le pot elabora”, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Partea de confinantare, asigurata cu microcredite

In ultimul an de derulare a PNDR, Ministerul Agriculturii intinde o mana de ajutor celor care vor accesa in 2013 fonduri europene nerambursabile pentru „Modernizarea exploatatiilor agricole”. Deocamdata, doar la nivel declarativ Guvernul s-a angajat sa puna la dispozitie fermierilor 300 de milioane de lei pentru microcredite care sa le asigure partea de cofintare. „Incercam cu aceasta masura ca beneficiarul sa mearga o singura data la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, unde va depune atat cererea de finantare din fonduri europene cat si cererea de credit, aceasta mergand mai departe, la banca respectiva, mai departe mergand la Fondul de Garantare, nemaifiind nevoie ca fermierul sa mearga la toate aceste institutii atunci cand doreste sa implementeze un astfel de proiect”, a declarat Daniel Constantin in cadrul aceleiasi conferinte de presa.
Cristina Andreica


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
merisca cornel
#1 : 30/06/2013, 18:07
- Datorita faptului ca sotia are circa 25 hectare teren in zona Ialomita - Braila, pe care il arendez fara a avea bune rezultate economice, as dori ca pe o mica parte din acest teren sa dezvolt o afacere agrara in sprijin familiar si nu numai.

Va rog sa imi comunicati de unde pot procura proiectele tip pentru plantatie vita struguri de masa si pentru culturi mediu protejat (sere).

Merisca Cornel
0741099398
Ultima modificare: 01/07/2013, 09:15 - user  


IMAGINEA SAPTAMANII