Cauta
Purtatorii «flacarii olimpice» la Colegiul National «Dimitrie Cantemir» din Onesti08/05/2017


"Aici, la «Cantemir», exista un panou cu fotografiile elevilor care au participat la etapele nationale. Anul trecut, cand am inceput sa studiez in acest liceu, mi-am propus ca,intr-o zi, fotografia mea sa fie pe acel panou". Asa ne-a declarat, cu mandrie, vorbind despre un ideal implinit, elevul Paraschiv Andrei, participant la Etapa nationala a Olimpiadei de Limba Engleza, indrumat de doamna profesor Ciugudean Roxana. Marturia acestui elev consolideaza ideea ca, in aceasta institutie preuniversitara de prestigiu (director - Ifrim Aliana; director adjunct - Sticlaru Dana), traditia este reconfirmata. Si anume, a aduna an de an, tot mai multe calificari la etapa nationala a olimpiadelor si concursurilor scolare finantate de Ministerul Educatiei Nationale.

Constatam ca printre elevii de la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" sunt umanisti pasionati de limbi romanice. Coordonata de domnul profesor Fornica-Livada Gabriel, eleva Gavriliu Delia ne-a dezvaluit: "participarea la etapa nationala inseamna un vis devenit realitate. Franceza face parte din studiul meu zilnic si orice are legatura cu aceasta limba melodioasa si nobila ma face deosebit de fericita. Olimpiada reprezinta o experienta care ma ajuta sa ma descopar mai bine, sa-mi cunosc fortele proprii si o sansa imensa de a-mi cultiva marea pasiune: franceza".

Sub indrumarea doamnei profesor Mitroiu Adina, eleva Filip Bianca s-a calificat la Faza nationala a Olimpiadei "Lectura ca Abilitate de viata", iar eleva Danila Alexia este participanta la Concursul de Lectura si Interpretare Transcurriculara "Ionel Teodoreanu". Cu fata stralucind de bucuria victoriei, Alexia ne-a destainuit ca: "Olimpiada de Limba si literatura romana reprezinta o cale spre descoperirea mea, un drum nesfarsit ce ma conduce spre o lume mai buna, lumea cartilor, lumea mea".

Incoronam umanistii, aducand in prim plan Olimpiada Nationala de Limba Latina. Aici, s-a remarcat, fiind indrumat de doamna profesor Cercel Maria, elevul Cercel Cosmin, care ne-a marturisit: "pentru olimpiada m-am pregatit inainte de inceperea anului scolar. Am ales aceasta disciplina pentru ca a fost ceva nou, despre care auzisem la Limba romana si la Franceza, atunci cand ni se amintea de vocabularul mostenit si de structura gramaticala comuna. Am avut multe emotii pana la aflarea rezultatelor, iar bucuria implinirii a fost pe masura asteptarii".

Laurii se astern si pe fruntea sportivilor, deoarece, coordonata de doamna profesor Ifrim Luminita, eleva Moisa Irina s-a calificat la Etapa nationala a Concursului Scolar de Sah. De asemenea, pasionatii de stiinte exacte nu s-au lasat mai prejos. Elevii Dragan David si Nicolcea Horia, indrumati de domnul profesor Codreanu Ovidiu, au demonstrat ca pot ajunge in varful piramidei Olimpiadei Nationale de Matematica. Mai mult, calauziti de doamna profesor Tanga Diana, in cadrul Olimpiadei Nationale de Tehnologia Informatiei (TIC), si-au atestat talentul si stralucirea mintii elevii Ifrim Felix si Lacatus Mihai, ultimul declarand: "olimpiada m-a facut sa inteleg ca nu am muncit in zadar. In ciuda unei concurente pe masura, dorinta de a fi cel mai bun m-a determinat sa-mi depasesc limitele".

Reamintim rezultatele frumoase obtinute la Fizica, prezentate detaliat intr-un articol din luna martie a acestui an. Elevii Toader Mihai, Negureanu Andrei, Iliescu Andrei, Stefanescu Stefan, Plesoianu Iarina, Dragan Daria, Bulichi Teodora sunt participantii la Etapa nationala a Olimpiadei de Fizica, fiind coordonati de doamna profesor Basoc Lenuta si de domnul professor Dobrota Costin.

Nu putem uita insa celelalte rezultate obtinute de "cantemireni". Astfel, la etapele judetene si interjudetene ale olimpiadelor si concursurilor scolare s-au obtinut 20 de premii II, 19 premii III si 51 de mentiuni. Daca privim punctajele obtinute de toti elevii de la Colegiul National "Dimitrie Cantemir", observam ca lupta a fost stransa la toate disciplinele. Ii felicitam pe toti si le uram succes, pentru a purta flacara olimpica si-n viitor!
Prof. Elena Negoita


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu