Cauta
Vesti bune de la Spitalul Municipal «Sfantul Ierarh Dr. Luca» din Onesti21/12/2017


Acum, spre sfarsitul anului 2017, patru sectii ale Spitalului Municipal "Sfantul Ierarh Dr. Luca" din Onesti (ORL, Oftalmologie, Neurologie si Medicina Interna), prin lucrarile de renovare care se executa, prind contur a fi aduse la standarde europene. Dr. Oana Secara, managerul spitalului onestean, a declarat:"Aceste lucrari de renovare sunt realizate gratie Consiliului Judetean Bacau si Consiliului Local Onesti, proiectul fiind in valoare de 7 605 250 lei. Echipele de verificare a calitatii lucrarilor, sosite din partea celor doi finantatori au dat girul desfasurarii activitatii medicale la sectiile ORL si Oftalmologie (care sunt la etajul VI al Spitalului) si la sectia Neurologie (de la etajul V). Acum se efectueaza lucrari la sectia Medicina Interna. In acest context este de subliniat faptul ca Primaria municipiului Onesti a suplimentat fondurile acordate spitalului cu suma de 191 000 lei pentru mobilier, atat pentru sectiile renovate cat si pentru cele care erau deficitare la acest capitol. Tot Primaria municipiului Onesti, care alaturi de Consiliul Judetean Bacau a finantat noul Compartiment de Primiri Urgente (ca infrastructura si aparatura), s-a implicat si in cofinantarea unor dotari asigurate de Ministerul Sanatatii, pentru acest compartiment atat de important pentru functionarea spitalului, in valoare de 50 000 lei".

Este de mentionat faptul ca executarea lucrarilor care se fac la Spitalul Municipal "Sfantul Ierarh Dr. Luca" la sectiile aflate in renovare sunt urmarite indeaproape de primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc. El a declarat ca "aceste lucrari vizeaza modernizarea infrastructurii medicale pentru indeplinirea exigentelor minime necesare, obiectivul fiind cresterea gradului de confort si siguranta al pacientilor ce apeleaza la Spitalul Municipal Onesti, odata cu cresterea calitatii actului medical prestat de cadrele medicale".

Colectivul spitalului onestean, la inaltime!


Dr. Oana Secara, managerul Spitalului Municipal "Sfantul Ierarh Dr. Luca" din Onesti a adresat felicitari echipei de medici, asistenti si cadre sanitare auxiliare care au acordat luni 18 decembrie asistenta medicala celor 11 victime transportate de catre SMURD la spitalul onestean, in urma accidentului rutier de pe DN 11 Bacau - Brasov! "Sub coordonarea celor doi directori : medical si de ingrijiri, alaturi de medicii de garda din toate cele 11 linii de garda, alaturi de toti medicii , asistentii si cadrele auxiliare din Compartimentul Primiri Urgente (CPU), s-a strans cea mai frumoasa, redutabila si profesionista echipa, pentru a-si aduce aportul la rezolvarea acestor 11 cazuri. Aceasta echipa a fost formata din medici de urgenta, chirurgi, anestezisti, ortopezi, radiologi, neurologi,pediatri,internisti, medici de laborator, personalul blocului operator, personalul mediu si auxiliar din sectiille CPU, chirurgie, radiologie, neurologie, oncologie, terapie intensiva, laborator", a mentionat dr. Oana Secara (]n foto) evidentiind faptul ca "acesti oameni minunati, au venit din timpul liber la momentul anuntarii accidentului, au ramas mult peste program pana s-au asigurat ca toti pacientii sunt in stare buna, au coborat de pe sectiile in care lucrau sa isi ofere sprijinul la CPU....Nu s-a plecat acasa din salile de operatii, din laboratorul de radiologie, din CPU, pana la finalul operatiunii medicale!

Toata stima, admiratia si pretuirea pentru toti colegii care astazi au demonstrat ca au vocatie si compasiune fata de semenii nostri! A fost un moment greu, dar toti cel implicati au fost uniti intr-un minunat efort de sustinere reciproca si a pacientilor".

"Schimbare din mers"

Tot la Spitalul Municipal Onesti recent s-a mai inregistrat un fapt deosebit: Sorin Rosca, directorul de ingrijiri de la Spitalul Municipal "Sfantul Ierarh Dr. Luca" din Onesti s-a vazut in situatia de a fi schimbat din aceasta functie dupa ce Ministerul Sanatatii a mentionat printr-un ordin ca pentru a indeplini aceasta functie publica de conducere este nevoie de studii superioare. La concursul de ocupare a acestei functii, care a avut loc in ziua de 20 aprilie in acest an, Sorin Rosca (de profesie asistent medical, fara studii superioare), a obtinut 90.70 puncte, continuand astfel mandatul de director de ingrijiri pe care l-a avut in ultimii ani. Consilierul local Gelu Panfil, care este membru in Consiliul de Administratie al spitalului onestean, a declarat: "Ordinul de ministru ce prevede ca cei in functia de director, sef compartiment, sef serviciu, sef sectie trebuie sa fie absolventi ai studiilor superioare coroborat si cu Legea 153 / 2017 privind salarizarea personalului platit din fondurile publice arata ca Sorin Rosca nu mai indeplineste conditiile de a fi director de ingrijiri la Spitalul Municipal Onesti. In ceea ce priveste faptul ca Sorin Rosca sa returneze sumele de bani pe care le-a primit in functia mentionata consideram ca nu este cazul unui asemenea lucru deoarece s-a actionat la timp. Aceasta intrucat in luna noiembrie au venit aceste lamuriri de la Ministerul Sanatatii".

Este de mentionat faptul ca in functia de director interimar de ingrijiri la Spitalul Municipal "Sfantul Ierarh Dr. Luca" din Onesti a fost numita Gabriela Taru, institutia sanitara din municipiul de pe Trotus urmand a organiza concurs in conditiile stabilite de lege in perioada urmatoare.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu