Cauta
«Cantemireni» in Marea Britanie17/07/2017


10 elevi de la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" din Onesti s-au specializat in Marea Britanie in domeniul aplicatiilor pentru Android

Timp de trei saptamani, 10 elevi de clasa a XI-a profil Matematica - Informatica, insotiti de profesorul de informatica Pistea Daniela, au participat la un stagiu de formare profesionala cu profil IT, desfasurand activitati de dezvoltare de coduri de programe pentru dispozitive fizice de tip Arduino, sistemul de operare Andoid si platforma Word Press, in domeniul dezvoltarii si realizarii de aplicatii folosind Android Appprogramming pentru dispozitivele smart (telefon, tableta, etc) dar si web design. Prin activitatile profesionale desfasurate in sediul Training Vision si al Companiei Infonetmedia din Portsmouth, precum si prin cele culturale, participantii la stagiu si-au exersat competentele de comunicare in limba engleza (limba in care s-a desfasurat stagiul de formare), competente practice si tehnice, de lucru in echipa si de adaptare la medii de lucru sau culturale diferite.

Memorabile raman, de asemenea, vizitarea unor obiective turistice precum Buckingham Palace, Westminster Abbey, Big Ben, The House of Parliament, London Eye, Trafalgar Square si British Museum si National Gallery, completate de obiectivele din Portsmouth: Emirates Spinnaker Tower, Historic Dockyard si The National Museum of the Royal Navy, Royal Marines Museum si

La finalul stagiului, dupa prezentarea temelor si a produselor finale realizate, elevii au primit certificatele de participare la stagiu acordate de partenerul Training Vision si Infonetmedia, dar si certificatul de mobilitate Europass Mobility, care atesta atat activitatile desfasurate, precum si competentele si abilitatile achizitionate pe durata stagiului de formare profesionala.
Stagiul s-a derulat in perioada 21 mai 2017 - 10 iunie 2017, in Portsmouth - Marea Britanie, in cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul FUTURE CAREER? TOUCH IT! Derulat in parteneriat cu Training Vision si Compania Infonetmedia. Prof. Aliana Maria Ifrim, director al Colegiului National "Dimitrie Cantemir" din Onesti ne-a declarat: "Consideram ca prin intermediul unor astfel de proiecte, elevii nostri au posibilitatea de a-si dezvolta competentele si dincolo se spatiul scolii, in medii performante si sub coordonarea unor reputati specialisti in domeniul IT. In acelasi timp, aceste experiente sunt foarte importante pentru exersarea abilitatilor de comunicare in limbi straine, precum si pentru familiarizarea lor cu medii de lucru multiculturale".
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII