Cauta
Rasare soarele in familia Vasiloiu: S-a nascut a doua oara23/07/2009

web36Intr-una din editiile trecute va relatam cosmarul prin care era nevoita sa treaca familia Vasiloiu. Bucuria prilejuita de nasterea gemenilor Luca-Ioan si Maya-Ioana a fost umbrita de o tristete fara margini. Baiatul, Luca-Ioan, a fost diagnosticat cu o boala extrem de grava, atrezie de esofag. Si totusi, parintii nu si-au pierdut speranta. Au luptat pentru ca fiul lor sa aiba o viata normala.


Daca Maya-Ioana se dezvolta firesc se pare ca pentru micutul Luca timpul se oprise in loc. Fetita vorbea, manca, cerea, se juca, in timp ce baiatul doar gangurea. Parintii se chinuiau sa-l hraneasca printr-un tub ce ii intra direct in stomac. Suferea de atrezie de esofag tip IV, adica esofagul era intrerupt. A fost operat de urgenta la Spitalul "Sf. Maria" din Iasi. Dupa zece zile operatia si-a dovedit ineficienta. Esofagul baiatului s-a rupt. Cu un pronostic rezervat de supravietuire medicii specialisti i-au pregatit pe parinti pentru ce era mai rau. Sansele de supravietuire ale pacientilor cu acest diagnostic sunt extrem de mici. Si totusi medicii ieseni au decis sa-l opereze din nou. I-au facut esofagostomie si gastrostomie. Cu alte cuvinte au incercat sa-l ajute cumva pe micut. Oana si Florin Vasiloiu nu au incetat nicio clipa sa lupte. Au facut fata tuturor incercarilor. L-au hranit cu seringa din doua in doua ore.


Sperante de mai bine


In Romania, reconstructia esofagului se face doar cand copilul are un an de zile si cantareste cel putin noua kilograme. Parintii lui Luca nu acceptau ca baiatul lor sa astepte atata timp, desi metoda romaneasca nu era deloc sigura. Exista riscul major ca la maturitate sa apara cancerul esofagian. "Noi facem un copil bine pentru toata viata", ne spunea atunci Oana Vasiloiu. Au studiat mult si au aflat ca Luca are o sansa. In Germania, la clinica din Karlsruhe, medicii germani folosesc ca metoda de reconstruire a esofagului lipirea directa a acestuia sau ca metoda secundara transpozitia stomacului.

Exista o piedica pentru ei. Aveau nevoie insa de 20.000 de euro. Prin intermediul ziarului nostru si nu numai familia Vasiloiu a reusit sa stranga suma de bani necesara. "Multumim din suflet tuturor oamenilor cu suflet din Onesti si din tara care ne-au ajutat sa strangem banii necesari. Din pacate multi dintre ei au preferat sa ramana anonimi. Gestul lor de marinimie nu poate fi descris in cuvinte", ne-a declarat Florin Vasiloiu.


Operatia, un succesFathers" Day full movie [ad#stire] Operatia a fost realizata de medicii de la clinica Stadtische Klinikum din Karlsruhe, Germania. Si de la bun inceput specialistii germani au fost impresionati de buna reactie a micutului. "Imi aduc aminte ca operatia a durat in jur de cinci ore. Cele mai lungi si grele din toata viata noastra. Ganduri, multe ganduri, de toate felurile ne-au trecut atunci prin minte, insa speranta ne spunea ca totul va fi bine. Asa a si fost. A stat opt zile la terapie intensiva. Si-a revenit foarte bine. Cam o luna de zile am stat in Germania", ne povesteste tatal micutului Luca.

A mancat de la bun inceput cu o pofta de copil flamand. Luca a luat in greutate, iar acum cantareste aproape sase kilograme, in timp ce sora lui, Maya are in jur de noua kilograme. Este un copil normal ce abia asteapta sa recupereze timpul pierdut. Cei mai fericiti sunt parintii lui Luca. Au senzatia ca fiul lor s-a nascut pentru a doua oara. Intr-un fel asta s-a si intamplat.


Dana LunguScrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Andreea
#1 : 13/08/2009, 20:35
Felicitari...si sa aveti grija de el in continuare...


IMAGINEA SAPTAMANII