In pragul primaverii, la Piata Agroalimentara din Onesti se fac pregatiri pentru intampinarea acestui anotimp cu cateva lucruri noi. In acest sens ing. Nicolae Doilet, directorul Pietei Agroalimentare ne-a declarat: “Din respect pentru comunitatea locala si pentru a avea conditii de comercializare conform legislatiei in vigoare, avem in vedere realizarea a mai multe lucrari. In primul rand pregatim standul de sacrificare a mieilor, conform normativelor Directiei Sanitare Veterinare Bacau, pentru ca acesta sa fie din nou autorizat si sa aiba conditiile igienico-sanitare corespunzatoare. Crescatorii de oi si de caprine din localitatile aflate pe vaile adiacente Onestiului in mod sigur vor putea sa sacrifice la Piata Agroalimentara miei pentru sarbatorile pascale. Invitatia este si pentru cumparatorii onesteni, care pot gasi in piata, pe alese, miei sacrificati. In acest scop vom urma recomandarile dr. primar veterinar Gheorghita Vlad, de la Directia Sanitare Veterinara Bacau si avem asigurata asistenta medicala de doctori veterinari de inalta probitate profesionala, ei fiind condusi de dr. Ion Chifane. In perioada urmatoare vom executa si unele lucrari de intretinere. Astfel, la tronsonul branzeturi se vor face lucrari de hidroizolatie la acoperis, pentru a se evita infiltratiile cu apa. Se va zugravi si vopsi din nou planseele din tronsoanele vanzare citrice si carne. Pentru a crea o ambianta placuta atat pentru vanzatori, cat si pentru cumparatori se va vopsi toata constructia metalica din exteriorul pietei. De asemenea, se vor inlocui toate placutele de gresie si faianta sparte, care se afla pe cuprinsul intregii piete cat si la complexul comercial. Noi suntem optimisti si speram ca aceasta primavara sa aduca mai multa liniste in sufletele oamenilor, pentru a renaste optimismul”. Ion Moraru